2.9.2016 10:23

Λιμεναρχείο Χίου « Δεν είναι κηλίδες από πετρελαιοειδή αλλά υπολείμματα αιθάλης»

Την άμεση απάντηση του Λιμεναρχείου Χίου προκάλεσε το χθεσινό δημοσίευμα του «π» για τις κηλίδες στο λιμάνι της Χίου. Στην απάντηση του το Λιμεναρχείο αναφέρει ότι δεν πρόκειται για κηλίδες πετρελαίου αλλά για υπολείμματα αιθάλης.

 

«Σε απάντηση χθεσινού δημοσιεύματος της ιστοσελίδας σας με τίτλο ''Αυτές οι κηλίδες φαίνονται ή όχι;''  σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Οι κηλίδες οι οποίες αναφέρονται στο δημοσίευμά σας, είναι υπολείμματα αιθάλης (καπνιά) που βγαίνουν από τις εξαγωγές των κυρίων μηχανών του σκάφους, λόγω του ότι  βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τη στάθμη της θάλασσας και το σκάφος λειτουργεί με χαμηλές στροφές κατά την παραβολή του στον προβλήτα.

Επιπροσθέτως, σας γνωρίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για πετρελαιοειδή όπως άλλωστε αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μετά την παρέλευση κάποιας ώρας, αυτά διαλύονται χωρίς την οποιαδήποτε παρέμβαση.

Πέραν των ανωτέρω, δόθηκαν σχετικές οδηγίες - κατευθύνσεις στο πλήρωμα του σκάφους για χρήση έτερων εξαγωγών καυσαερίων που ευρίσκονται σε μεγαλύτερο βάθος προς αποφυγή του ανωτέρω φαινομένου», αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Χίου. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ