2.9.2016 10:23

Λιμεναρχείο Χίου « Δεν είναι κηλίδες από πετρελαιοειδή αλλά υπολείμματα αιθάλης»

Την άμεση απάντηση του Λιμεναρχείου Χίου προκάλεσε το χθεσινό δημοσίευμα του «π» για τις κηλίδες στο λιμάνι της Χίου. Στην απάντηση του το Λιμεναρχείο αναφέρει ότι δεν πρόκειται για κηλίδες πετρελαίου αλλά για υπολείμματα αιθάλης.

 

«Σε απάντηση χθεσινού δημοσιεύματος της ιστοσελίδας σας με τίτλο ''Αυτές οι κηλίδες φαίνονται ή όχι;''  σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Οι κηλίδες οι οποίες αναφέρονται στο δημοσίευμά σας, είναι υπολείμματα αιθάλης (καπνιά) που βγαίνουν από τις εξαγωγές των κυρίων μηχανών του σκάφους, λόγω του ότι  βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τη στάθμη της θάλασσας και το σκάφος λειτουργεί με χαμηλές στροφές κατά την παραβολή του στον προβλήτα.

Επιπροσθέτως, σας γνωρίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για πετρελαιοειδή όπως άλλωστε αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μετά την παρέλευση κάποιας ώρας, αυτά διαλύονται χωρίς την οποιαδήποτε παρέμβαση.

Πέραν των ανωτέρω, δόθηκαν σχετικές οδηγίες - κατευθύνσεις στο πλήρωμα του σκάφους για χρήση έτερων εξαγωγών καυσαερίων που ευρίσκονται σε μεγαλύτερο βάθος προς αποφυγή του ανωτέρω φαινομένου», αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ