8.9.2016 13:14

Λαμπρός εορτασμός του Γενέσιου της Θεοτόκου στη Συκιάδα [ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ]

Με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα εορτάστηκε το Γενέσιον της Θεοτόκου στο χωριό της Συκιάδας παρουσία πλήθους πιστών αλλά και αιρετών της Χίου.

Της Θείας Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Μάρκος που συλλειτούργησε με του ιερείς π. Μιχαήλ Στεφανιώρο, π. Ιωάννη Τσιμούνη, π. Δημήτριο Πύρρο και π. Ιωάννης Μουσά.

Ιδιαίτερα ξεχωριστή ήταν η αναφορά του Μητροπολίτη Χίου για τον λόγο που επέλεξε φέτος τη Συκιάδα. Μεταξύ άλλων είπε:

"Από παιδί μικρό μαζί με την αδερφή μου η μητέρα μου μας έφερνε κάθε χρόνο εδώ να προσκυνούμε. Λίγες ημέρες πριν η μητέρα μου φύγει από τη γη για τον ουρανό με κάλεσε και μου επανέλαβε ένα περιστατικό. Όταν επρόκειτο να γεννήσει το πρώτο  παιδί της, είχε δει μία γυναίκα στον ύπνο της που λεγόταν Δέσποινα και της είπε να μην ανησυχεί γιατί το παιδί που θα κάνει είναι δικό της και θα πάει καλά.  Λίγο πριν φύγει μου είπε: "να πηγαίνεις παιδί μου στην Παναγία τη Δέσποινα στη Συκιάδα, χαλάλι της". Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους εσάς. Αν σήμερα έχετε πνευματική χαρά που είναι ο επίσκοπος κοντά σας, κάντε το σταυρό και ανάψτε ένα κερί για τη μάνα μου. Εκείνη με έφερε σήμερα εδώ".

Στη Θεία Λειτουργία το "παρών" έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Στ. Κάρμαντζης, ο αντιδήμαρχος Μ. Φαφαλιός, ο δημοτικός Σύμβουλος Ν. Νύκτας καθώς και ο πολιτευτής Στ. Μιχαηλίδης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Μάρκος ήπιε ούζο μαζί με τους πιστούς και αργότερα μετέβη στην ενοριακή αίθουσα όπου του προσφέρθηκαν λουκουμάδες και καφές. 

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό στη σελίδα του "π" στο Facebook. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ