23.8.2016 16:12

Κοσμοσυρροή αθλητών στον 5ο ημιμαραθώνιο [ΒΙΝΤΕΟ]

ΣΤΗ ΧΙΟ 800 ΔΡΟΜΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ 19 ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ένα νέο ρεκόρ καταρρίπτει φέτος ο 5ος Ημιμαραθώνιος στο νησί της Μαστίχας, μία διοργάνωση που ο Σύλλογος Αθλητών Υγείας της Χίου φρόντισε σταθερά και μεθοδικά να μετατρέψει σε πολύτιμο εξαγώγιμο τουριστικό προϊόν προς όφελος της τοπικής οικονομίας. 

Έτσι το προηγούμενο ρεκόρ των 630 συμμετοχών που καταγράφηκε το 2015, καταρρίφθηκε εύκολα από το νέο ρεκόρ των 700 αθλητών που θα συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση, με τα στελέχη του chiosrunning να εκτιμούν ότι ο τελικός αριθμός συμμετοχών θα φθάσει τις 800 μέχρι την ημέρα του αγώνα, δηλαδή την προσεχή Κυριακή 28 Αυγούστου.

Σημαντική η στήριξη από την Ελλάδα

Παρότι οι διοργανωτές στόχευαν στις 1000 συμμετοχές, τα γεγονότα στην Τουρκία λειτούργησαν αποτρεπτικά για τον ερχομό των γειτόνων.

«Φέτος περιμέναμε γύρω στους 400 ξένους δρομείς, όμως εξαιτίας της απόπειρας του πραξικοπήματος στην Τουρκία, έχουμε περί τους 250 αθλητές από το εξωτερικό. Αυτή τη διαφορά κάλυψαν Έλληνες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας που εκτός των άλλων έρχονται να κάνουν διακοπές στο νησί μας. Έχουμε συμμετοχές από Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Αγρίνιο, Μυτιλήνη, Αθήνα, Χαλκίδα, Πελοπόννησο. Γενικά μας εντυπωσίασε η συμμετοχή των Ελλήνων», ανέφερε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο Μ. Συμιριώτης.

 

Ο αριθμός των συμμετοχών δεν είναι και το μοναδικό ρεκόρ που καταρρίπτει η φετινή διοργάνωση. Ενώ πέρσι οι συμμετοχές των ξένων αθλητών προέρχονταν από 14 χώρες, φέτος προέρχονται από 19. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός αθλητή από το Ιράν και ενός ακόμα από την Ερυθραία που αποφάσισαν να ταξιδέψουν στο νησί μας προκειμένου να συμμετάσχουν στη διοργάνωση.

«Είμαστε χαρούμενοι γιατί φέτος θα έχουμε συμμετοχές από Αμερική, Πορτογαλλία, Ολλανδία, Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία, Γερμανία, Εσθονία, Ρουμανία, Ρωσία, Ιράν, Ερυθραία, Πολωνία. Έχουμε κοσμοσυρροή αθλητών που δεν περιμέναμε», προσέθεσε ο κ. Συμιριώτης.

Η φετινή διοργάνωση πάντως θα αποτελέσει πολύτιμη ένεση ρευστότητας στην τοπική οικονομία αφού το 70% των συμμετεχόντων είναι μεσαίου και πολύ υψηλού οικονομικού επιπέδου. Ο μέσος όρος διαμονής τους είναι 5 ημέρες, σε ξενοδοχεία της πόλης με τιμές που ξεκινούν από 80 ευρώ την ημέρα.

Να σημειωθεί ότι ο φετινός ημιμαραθώνιος θα καλυφθεί δημοσιογραφικά από 3 πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικά δίκτυα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ