11.7.2016 20:01

Κινητοποιείται το Εργατικό Κέντρο για το Τελωνείο

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Επιστολή στους Υπουργούς Οικονομίας, Εξωτερικών και Εσωτερικών απέστειλε το Εργατικό Κέντρο Χίου με αφορμή τις πρωτοφανείς εικόνες ντροπής που καταγράφηκαν στην αίθουσα επιβατών του Τελωνείου το πρωί της περασμένης Τετάρτης, όταν το σύστημα ελέγχου των διαβατηρίων τέθηκε εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές από εκατοντάδες Τούρκους επισκέπτες για αρκετές ώρες.

Στην επιστολή του το Εργατικό Κέντρο τονίζει την άμεση ανάγκη για παρέμβαση από οποιαδήποτε αρμόδια υπηρεσία ούτως ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά στο μέλλον, που όπως τονίζεται, αμαυρώνουν την εικόνα του νησιού που το τελευταίο διάστημα μαζί με τα υπόλοιπα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου βλέπει τον ήδη περιορισμένο αριθμό τουριστών να συρρικνώνεται ακόμα περισσότερο.

«Ως εκ τούτου, ζητούμε την αναβάθμιση του συστήματος ελέγχου και την δημιουργία εφεδρικού συστήματος, την επάνδρωση του τελωνείου Χίου με επιπλέον προσωπικό και την επισκευή και επέκταση των εγκαταστάσεων.

Οι Τούρκοι επισκέπτες αποτελούν τα τελευταία χρόνια ίσως τον μοναδικό αιμοδότη της οικονομίας του νησιού μας και δυστυχώς, η πληγή που δέχτηκε από αυτό το περιστατικό ο ήδη κατακερματισμένος τουρισμός μας ήταν μεγάλη. Αν δεν βρεθούν άμεσες λύσεις οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές.

Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες», καταλήγει το κείμενο της επιστολής. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ