27.6.2013 15:41

Κι όμως υπάρχουν λύσεις

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΤΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ

Αρκετές προτάσεις που θα μπορούσαν να δώσουν μόνιμες λύσεις εξυπηρετώντας τους λουόμενους στην περιοχή του Καστέλου, του Τάγματος αλλά και του Βροντάδου, μετέφεραν στον «π» περίοικοι και επισκέπτες με αφορμή το χθεσινό ρεπορτάζ για το κυκλοφοριακό πρόβλημα που παρουσιάζεται στην περιοχή.

Όλες καταλήγουν στην ανάγκη ο Δήμος Χίου να κινητοποιηθεί αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που επί του παρόντος θα μπορούσαν να ανακουφίσουν την κατάσταση που παρουσιάζεται και που μέχρι στιγμής δεν έχει αντιμετωπιστεί διόλου ικανοποιητικά.

Η εστία του Πανεπιστημίου

Οι εστίες του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Τάγμα διαθέτουν άνετο χώρο στάθμευσης που τους καλοκαιρινούς μήνες δεν χρησιμοποιείται από τους φοιτητές που μεταβαίνουν στους τόπους καταγωγής τους. Μια πρώτη επικοινωνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το Δήμο Χίου για να παραχωρείτε τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούλιο και Αύγουστο) για τις ανάγκες των λουομένων της περιοχής, ενδεχόμενα θα συνέβαλε τα μέγιστα στην ανακούφιση του κυκλοφοριακού προβλήματος της περιοχής. Εφόσον μάλιστα το Πανεπιστήμιο επιθυμεί και εκφράζει με κάθε τρόπο την ανάγκη να συμβάλλει στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, αυτό θα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία.

Ακίνητα δίχως χρήση

Παράλληλα με τις εστίες όπου ο Δήμος αξίζει να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις της πρυτανείας, στην περιοχή του Καστέλου και του Τάγματος υπάρχουν οικόπεδα που παραμένουν αναξιοποίητα και που θα μπορούσαν επίσης να ενοικιαστούν για ένα μικρό χρονικό διάστημα 2 μηνών ώστε να καλύψουν τις ανάγκες σε θέσεις στάθμευσης των λουομένων. Αντί των δεκάδων (άδειων ως επί το πλείστον) πάρκινγκ που νοικιάζονται στο κέντρο, ο Δήμος δεν φρόντισε ουδόλως κατά την θερινή περίοδο για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, αφήνοντας την κατάσταση στον… αυτόματο.

Προτού δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα από ότι παρουσιάζεται, τόσο η Δημοτική Ενότητα Βροντάδου όσο και της πόλης, μπορούν και έχουν την δυνατότητα να βρουν λύσεις. Διαφορετικά, ο χρόνος κυλάει αντίστροφα και η εικόνα πλήρους εγκατάλειψης των υποδομών των παραλίων, δεν αποδίδει σε τίποτα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ