26.6.2018 17:31

Χαλκειός | Σέρνουν στα Δικαστήρια τη διοίκηση της ΒΙ.ΑΛ.

Μήνυση από κατοίκους του χωριού για την παράβαση της προσωρινής απόφασης του Σ.τ.Ε.

Σε μήνυση κατά της διοίκησης της ΒΙ.ΑΛ. προχώρησαν το πρωί της Τρίτης οι  κάτοικοι του Χαλκειούς για την συστηματική παράβαση της Προσωρινής Διαταγής του Προέδρου της Επιτροπής Αναστολών του Σ.τ.Ε. με την οποία ορίζονταν ανώτατος αριθμός μεταναστών και προσφύγων στο Κ.Υ.Τ..

Τι αναφέρει η μήνυση

Στη μήνυση οι κάτοικοι σημειώνουν ότι η διαταγή αυτή ουδέποτε τηρήθηκε ενώ το τελευταίο διάστημα ο αριθμός των φιλοξενουμένων έχει υπερβεί κατά πολύ των οριζόμενο σ΄αυτήν.

«Μάλιστα τελευταία έχει ξεκινήσει η τοποθέτηση σκηνών ( μεγάλων και μικρότερων ) στον ακάλυπτο χώρο του κέντρου της ΒΙΑΛ, ακόμη και σε ιδιωτικά ακίνητα, χωρίς την άδεια των ιδιοκτητών, πράγμα που καταδεικνύει την υπέρβαση του αριθμού των φιλοξενουμένων στο ΚΥΤ.  Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι έχει διαπιστωθεί από πρόσφατη καταμέτρηση, που έγινε μετά από αίτημα  του Δήμου Χίου, ότι εντός του ΚΥΤ διαμένει παρανόμως, μεγάλος αριθμός ατόμων, που έχουν λάβει δικαίωμα ασύλου, αλλά δεν τους χορηγούνται τα απαιτούμενα έγγραφα για να αποχωρήσουν από τη Χίο» αναφέρουν και καταλήγουν:

«Για όλα αυτά, σήμερα και δια του παρόντος εγγράφου υποδεικνύουμε ως κατ’ αρχήν υπεύθυνη την σημερινή Διοικήτρια του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ, κα Βασιλική Δάνου του Ανέστη, η οποία είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τον αριθμό των εισερχομένων και διαμενόντων στο ΚΥΤ, ως εκ της θέσεώς της και παρακαλούμε όπως προβείτε στις δέουσες ενέργειες προκειμένου να κινηθεί η σε βάρος της, καθώς και κατά παντός άλλου υπευθύνου, ποινική δίωξη για παράβαση της ως άνω ποινικής διάταξης».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ