2.8.2013 13:58

Κατατέθηκε η εγγυητική από τον Δήμο για το Leader Αλιείας

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ ΟΤΙ ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΩΣ

Αισιόδοξος ότι έχει ξεπεράσει τον σκόπελο η ΕΤΑΧ και θα προχωρήσει απρόσκοπτα στην υλοποίηση του leader Αλιείας εμφανίστηκε χθες με δηλώσεις του στον «π» ο δήμαρχος Χίου Π. Λαμπρινούδης.

Μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη στην ΕΤΑΧ ο δήμαρχος μετέβη εσπευσμένα στην Αθήνα όπου σε συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο διευθυντή του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για το leader αλιείας δόθηκαν οι κατευθύνσεις για το ποια είναι τα βήματα που πρέπει αν ακολουθήσει η ΕΤΑΧ προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει στην προκήρυξη του προγράμματος.

Η εγγυητική

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο εγκρίθηκε η διάθεση 110.000 ευρώ τα οποία θα κατατεθούν στην EUROBANK και θα αποτελέσουν την εγγυητική του Δήμου Χίου για να προχωρήσει η προκήρυξη για την υλοποίηση του προγράμματος.

« Η εγγυητική έχει κατατεθεί και τις επόμενες μέρες ίσως και τη Δευτέρα να μπορεί να βγει η προκήρυξη για το πρόγραμμα. Από εκεί και μετά θα πρέπει να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από επενδυτές και να προχωρήσουμε. Η ΕΤΑΧ δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα με το προσωπικό και η επιτροπή που ελέγχει τους επενδυτές και τα σχέδια τους λειτουργεί κανονικά και προχωράμε χωρίς απρόοπτα» διαμήνυε ο δήμαρχος προσπαθώντας να μετριάσει το αρνητικό αντίκτυπο που είχαν τα τελευταία προβλήματα στην ΕΤΑΧ και ο κίνδυνος να χαθούν από το νησί τα χρήματα του leader αλιείας λόγω των αδυναμιών της εταιρείας και των λάθος πολιτικών επιλογών.

Ζεστό χρήμα

Μάλιστα ο δήμαρχος υποστηρίζει ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα εισρεύσει χρήμα στο ταμείο της ΕΤΑΧ και δεν θα υπάρχει καμιά οικονομική δυσκολία. «Υπήρχαν δεσμευμένα για την ΕΤΑΧ στην ΑΤΕ Μυτιλήνης 57.000 τα οποία τώρα έρχονται στο ταμείο της εταιρείας, θα κατατεθούν επίσης 20.000 ευρώ προκαταβολές από προγράμματα, δε θα έχουμε πρόβλημα» διαβεβαιώνει ο δήμαρχος.

Παίζεται η αύξηση του μετοχικού

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας παραμένει μια σημαντική εκκρεμότητα, με νομικές προεκτάσεις. Πρόσφατα έγινε μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και ο δήμαρχος αναζητούσε νομικές εκτιμήσεις για το αν μια ακόμη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι νόμιμη.

Αυτό είναι που θα κρίνει το επόμενο βήμα της δημοτικής αρχής Αν πάρει το πράσινο φως για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα προχωρήσει σε αυτήν την κατεύθυνση αν όχι θα αναζητήσει νέες λύσεις.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ