24.8.2016 10:16

Καταργεί και επανιδρύει ο Νίκος Τόσκας

-ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

Σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου προβλέπει το προσχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας.

Σύφμωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνεται η κατάργηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χίου, παρά τις αντιδράσεις αστυνομικών και τοπικών βουλευτών. Τα καθήκοντα του Τμήματος Δίωξης θα αναλάβει γραφείο ή ομάδα το οποίο θα υπάγεται στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

Παράλληλα το υπουργείο προωθεί τη δημιουργία ειδικού Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης στο νησί, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα εδρεύει στο Χαλκειός, αφού έχουν ασκηθεί πιέσεις τόσο  από την τοπική αυτοδιοίκηση όσο και από τους κατοίκους των Καμποχώρων.

Το οργανόγραμμα του συγκεκριμένου Τμήματος δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό κάτι που αναμένεται μέσα στον Σεπτέμβριο.

Στις νέες υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου  προστίθεται και η δημιουργία του νέου γραφείου αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας, το οποίο θα υπάγεται στην Ασφάλεια Χίου και θα στελεχωθεί από στελέχη του κατηργημένου Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών.

Στο ίδιο προσχέδιο προβλέπεται ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή  στον Αστυνομικό Σταθμό Αμανής που υπάγεται διοικητικά στο Α.Τ. Καρδαμύλων, παραμένει το Α.Τ. Μαστιχοχωρίων καθώς και οι Σταθμοί των Οινουσσών και των Ψαρών. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ