15.9.2016 11:07

Καταγγέλει τις επιθέσεις σε δημοσιογράφους ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου

«ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ», ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ

Για επαναλαμβανόμενες ακραίες συμπεριφορές από «γνωστούς γραφικούς ακροδεξιούς σε όλη τη Χίο», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου σημειώνοντας ότι η κατάληξη της συγκέντρωσης ήταν αναμενόμενη «αφού σχεδόν πάντα έχουν την ανοχή της Αστυνομίας».

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου «συγκεκριμένοι ακραίοι, χρησιμοποιώντας αυτό που μόνο έχουν, το μίσος για τον άνθρωπο, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία σπέρνουν  τον τρόμο και τον πανικό,  στοχοποιώντας πολίτες και δημοσιογράφους που κάνουν την δουλειά τους».

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή της καταγγέλλει «τη χθεσινή συγκέντρωση «ομάδων πολιτών» στην πλατεία Βουνακίου, που χωρίς ταυτότητα και μέσα από συνθήματα  που επί μέρες διαλαλούσε ο γνωστός τελάλης  προσπάθησαν να σπείρουν στο Νησί μας την μισαλλοδοξία».

Παράλληλα καταδικάζει τις επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων που έγιναν παρουσία της Αστυνομίας και υπογραμμίζει ότι περιμένει να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

«Οι παραβατικές συμπεριφορές πρέπει να τιμωρούνται και καθήκον της Αστυνομίας είναι να ενεργεί άμεσα προς το συμφέρον των πολιτών. Η ανοχή γεννά μεγαλύτερη βία  με ολέθρια αποτελέσματα .

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους Χιώτες και τις Χιώτισσες να γυρίσουν την πλάτη σε τέτοια φαινόμενα μίσους και ρατσισμού που προσπαθούν να διχάσουν τον κόσμο. Πρέπει να θυμηθούμε όλοι/ες την ιστορία αυτού του τόπου (πρόσφυγες το 1922, οικονομικοί μετανάστες αργότερα) και να κάνουμε ότι είναι δυνατόν, ως άτομα και ως Πολιτεία,  να σταματήσει ο πόλεμος και να μπορέσουν να γυρίσουν και αυτοί οι δυστυχισμένοι άνθρωποι στις εστίες τους. Παράλληλα να φροντίσουμε για την όσο το δυνατόν καλλίτερη συμβίωση μεταξύ κατοίκων και προσφύγων-μεταναστών όσο διάστημα έχουν την ανάγκη μας.

Ζητάμε από τις δυνάμεις ασφαλείας  να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να εξασφαλίσουν ασφαλή διαβίωση για όλους τους ανθρώπους που μένουν στο Νησί μας. Και τέλος από την Εισαγγελία  Χίου να πράξει τα νόμιμα προς το συμφέρον της ασφάλειας και της διασφάλισης των δικαιωμάτων όλων των πολιτών της Χίου.

Αυτή η ανοχή πρέπει να σταματήσει τώρα και όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Τίποτα λιγότερο».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ