24.8.2016 10:37

Καν’ το όπως στη Φάρκαινα

ΞΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΑΦΟΥ ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ 120, ΜΟΛΙΣ 1 ΠΛΗΡΟΙ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Μία νέα διάσταση στο ζήτημα της ορθής λειτουργίας των παιδικών χαρών στο νησί, έφερε το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «π» σχετικά με την απόφαση του Δήμου να ξηλώσει μέσα σε μία ημέρα την παιδική χαρά του Καρφά.

Τα στοιχεία της Τεχνικής Υπηρεσίας ανέδειξαν ένα σημαντικό πρόβλημα αφού από τις 120 παιδικές χαρές που υπάρχουν στο νησί, μόνο μία, αυτή του κέντρου άθλησης της Φάρκαινας, είναι η μοναδική κατάλληλη για χρήση.

Ο σχεδιασμός των προηγούμενων χρόνων, που η κάθε δημοτική αρχή προσέθετε και μία παιδική χαρά χωρίς να φροντίσει για τη συντήρηση των προηγούμενων, είχαν ως αποτέλεσμα να γεμίσει σταδιακά το νησί από χώρους ακατάλληλους και επικίνδυνους για παιδιά μικρής αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας.

«Δυστυχώς τα τελευταία 30 χρόνια προσθέταμε αλλά δεν συντηρούσαμε τις παλιές παιδικές χαρές. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Σχεδόν στο σύνολό τους αυτοί οι χώροι είναι παντελώς ακατάλληλοι», ανέφερε στον «π» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Καραμανής σημειώνοντας ότι ο Δήμος έχει ξεκινήσει μία σημαντική προσπάθεια για την σταδιακή αντικατάστασή τους.

Το ξήλωμα

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του αντιδημάρχου ήδη η Τεχνική Υπηρεσία με δικά της μέσα προσπαθεί να ξηλώσει όσες από τις παιδικές χαρές έχουν κριθεί ως εξαιρετικά ακατάλληλες ή έχουν σημειωθεί σε αυτές ατυχήματα.

Μία από αυτές, όπως εξηγεί ο κ. Καραμανής, είναι και η παιδική χαρά του Καρφά, που έκλεισε εξαιτίας της ακαταλληλότητάς της.

«Ο κόσμος θα πρέπει να αντιληφθεί ότι αυτό γίνεται γιατί στην πλειονότητά τους αυτές οι εγκαταστάσεις δεν είναι πιστοποιημένες και δεν πληρούν τις προδιαγραφές που θέτει ο νόμος. Είναι η πρώτη φορά που καταβάλλεται μία τόσο σημαντική προσπάθεια από τον Δήμο», ανέφερε ο ίδιος.

Τα επόμενα βήματα

Στο ίδιο πνεύμα είναι και οι δηλώσεις του Διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας Λ. Παπαλάνη που όπως εξήγησε προωθείται σύντομα η αντικατάσταση ακατάλληλων παιδικών χαρών.

«Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα εκποιηθούν τα παλιά όργανα που έχουν αφαιρεθεί από τις παιδικές χαρές και θα ξηλωθούν οι υπόλοιπες. Αυτό που προσπαθούμε είναι να περιορίσουμε το χρονικό κενό μεταξύ της αφαίρεσης και της αντικατάστασης. Ήδη προχωράει μέσα από συγκεκριμένο έργο η δημιουργία 15 νέων παιδικών χαρών, θα ακολουθήσει η αδειοδότηση 5 παιδικών χαρών που κατασκευάστηκαν πρόσφατα σύμφωνα με τις προδιαγραφές και θα συνεχίσουμε με τις υπόλοιπες, αναζητώντας παράλληλα και τα κατάλληλα χρηματοδοτικά προγράμματα», κατέληξε ο κ. Παπαλάνης. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ