9.8.2016 19:44

Καν’ το όπως ο Κυρίτσης

-ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΩ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ «ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΕ» ΚΑΙ «ΕΛΕΓΞΕ» ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ, ΣΕ ΧΙΟ – ΛΕΣΒΟ ΚΑΙ ΣΑΜΟ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΙΝΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ

Πριν λίγες μέρες ο δήμαρχος της Κω Γιώργος Κυρίτσης σε συνέντευξή του διαφοροποιήθηκε σημαντικά από τους αντίστοιχους δημάρχους των άλλων νησιών, μεταξύ των οποίων και η Χίος, που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες, ξεκαθαρίζοντας ότι οι κάτοικοι και οι πολιτικοί φορείς του νησιού δεν «νομιμοποίησαν» ποτέ την παρουσία του hot spot στην περιοχή τους.

Αντίθετα από την ανοχή και την ανεκτικότητα που καταγράφεται σε Χίο, Λέσβο και Σάμο, στην Κω ο δήμαρχος κατάφερε και απομόνωσε το μεταναστευτικό ζήτημα ή καλύτερα το «οριοθέτησε» και το έλεγξε, θυμίζοντας καθημερινά στο αθηνοκεντρικό κράτος ότι ο τουρισμός του νησιού του από τον οποίο εξαρτάται και η οικονομία των κατοίκων δεν μπορεί να αποτελέσει «αντικείμενο» για καμία πολιτική εκμετάλλευση. Φώναξε, διαμαρτυρήθηκε, κατηγόρησε, όμως στο τέλος έφερε την κατάσταση στα μέτρα του και τώρα το νησί, παρά το προσφυγικό ζήτημα, βιώνει τουριστικούς ρυθμούς αξιοζήλευτους.

"π"

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ