9.12.2019 14:17

Κάλεσμα του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ στα μέλη της και στους φορείς για να δώσουν το «παρών» στην κινητοποίηση της Τετάρτης

Η ΕΓ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ καλεί τα σωματεία του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, τους μαζικούς φορείς  επαγγελματιών στο Νομό να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και που ενισχύουν την καταστολή  στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα αλλά και στο εσωτερικό της χώρας, αυξάνοντας τους κινδύνους για νέα θύματα.

Περιφέρεια και Δήμοι την Τετάρτη κλείνουν τις υπηρεσίες τους, ως διαμαρτυρία , αλλά  στην ουσία βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος με την κυβέρνηση. Από τα αιτήματα τους, δέχονται την ύπαρξη δομών στα νησιά είτε κλειστά είτε ανοιχτά, αποδεχόμενοι ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί θα παραμείνει για χρόνια εγκλωβίζοντας στα νησιά μας χιλιάδες κόσμου που έφυγαν κατατρεγμένοι από την περιοχή τους.

 Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους αυτούς που βιώνουν τον ξεριζωμό από τις πατρίδες τους απόρροια των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, των ανταγωνισμών, των πολέμων.

Οι συμφωνίες που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες στα νησιά και δεν τους επιτρέπουν να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους, έχουν μεγάλες συνέπειες και στη ζωή των ντόπιων κατοίκων. Τα προβλήματα σε όλα τα επίπεδα οξύνονται, αφού οι υποδομές υγείας, παιδείας, ασύλου, διεθνούς προστασίας , φύλαξης   κλπ, αδυνατούν να ανταποκριθούν.

Σήμερα όσο ποτέ χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ώστε:

  • Να καταργηθεί το αίσχος των hotspots και για το νησί μας η ΒΙΑΛ. Κανένα νέο κέντρο! Μόνο καταγραφή και ταυτοποίηση και τίποτε άλλο.
  • Να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας - ΕΕ - Τουρκίας και όποια άλλη συνθήκη τους εγκλωβίζει στα νησιά και τη χώρα.
  • Να απλοποιηθούν όλες οι διαδικασίες ασύλου και να χορηγηθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα στους πρόσφυγες για να απεγκλωβιστούν από τα νησιά με μεταφορά τους σε ανθρώπινα κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα και από εκεί σύντομα και με ασφάλεια να πηγαίνουν στις χώρες που επιθυμούν.
  • Να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες, για όσο καιρό παραμένουν. Να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για τα ασυνόδευτα παιδιά.
  • Να εξασφαλιστεί η πρόσβαση και η παροχή υγείας, παιδείας  και πρόνοιας σε όλους τους πρόσφυγες.
  • Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις αντίστοιχες υπηρεσίες, με την απορρόφηση και του προσωπικού που εργάζεται σε δομές των νησιών, χωρίς εμπλοκή των ΜΚΟ
  • Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου έχουν υποστεί ζημιές από το διπλό εγκλωβισμό που επέβαλε η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε συνδικαλιστική οργάνωση,  τα σωματεία της δύναμής μας, το  Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία του ιδιωτικού τομέα να πάρουν μέρος στην κοινή σύσκεψη την Τετάρτη 11/12/2019 και ώρα 13:00μ.μ. στον Οίκο Χίου Διδασκάλων.

Καλούμε, να απαιτήσουμε να σταματήσουν τα νησιά μας να είναι αποθήκες ψυχών και να στηρίξουμε τα θύματα των πολέμων είτε στρατιωτικής είτε οικονομικής μορφής. Να μην περάσουν τα σχεδια της κυβέρνησης και ΕΕ.

                                   

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: ΑΔΕΔΥ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ