26.6.2013 10:26

Καλά ξεμπερδέματα με την Ελεγχόμενη Στάθμευση!

ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΖΗΤΑ ΤΩΡΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ

Ούτε μια διαφορά δεν παρουσίασε χθες το κέντρο της πόλης από τη συνήθη εικόνα κυκλοφοριακού χάους παρά το γεγονός ότι ίσχυε η ελεγχόμενη στάθεμυση.

Χωρίς καμία οργάνωση, άμεση ενημέρωση και παρουσία δημοτικού κλιμακίου, οι οδηγοί των αυτοκινήτων στάθμευαν όπου ήθελαν, κάνοντασ τις εξαγγελίες της Δημοτικής Αρχής περί διευθέτησης της εικόνας του κένττου να μοιάζουν με ανέκδοτο και μάλιστα κακόγουστο.

Πρόχειρότητες

Ο Π. Στεφάνου σε μία προσπάθεια να κερδίσει χρόνο (οι εντυπώσεις χάθηκαν) βλέποντας και ο ίδιος ότι η εφαρμογή του μέτρου ήταν περισσότερο δύσκολη από ότι αναμένονταν σημείωσε στον «π» ότι η τήρηση της ελεγχόμενης θα ξεκινήσει από την επόμενη Δευτέρα παραχωρώντας πίστωση χρόνου στους οδηγούς για να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση. Μόνο που τέτοιες ενέργειες καταδεινκύουν δουλειές… του ποδαριού, κάτι που δεν δικαιολογείται.

Για παράδειγμα,  παρά τις δηλώσεις του κ. Στεφάνου για συνεχή παρουσία της δημοτικής αστυνομίας στο κέντρο που θα ενημέρωνε τους πολίτες και θα επόπτευε σε ώρες κυκλοφοριακής αιχμής, επιβεβαιώθηκε το εντελώς αντίθετο.

Πεζοδρόμια κατηλλειμένα από δίκυκλα, παραβιάσεις σε χώρους στάθμευσης ΑμεΑ, απουσία σήμανσης και διαγραμμίσεων, διπλοπαρκαρίσματα που έκλειναν ολόκληρο ρεύμα κυκλοφορίας ήταν μόνο μερικά από αυτά όσα κατέγραψε ο φακός του «π».

Πέρα όμως από τα συγκεκριμένα προβλήματα άξια αναφοράς είναι και η έλλειψη καρτών στάθμευσης από τα περίπτερα, παρά το γεγονός ότι η δημοτική αρχή διαβεβαίωνε ότι μοιράστηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

«Κάνουμε τα ανθρωπίνως δυνατά»

Το θέμα της έλλειψης προσωπικού πάντως επαναφέρει στο προσκήνιο η Δημοτική Αστυνομία  με τον εκπρόσωπό της Ν. Σαραντάκη να τονίζει στον «π» ότι με 6 συνολικά άτομα ανά βάρδια δεν μπορεί να καταστεί εφικτή η αστυνόμευση της υπόλοιπης Χίου.

«Υπάρχουν όντως αρκετά και σημαντικά προβλήματα. Δεν υπάρχουν σημάνσεις και διαγραμμίσεις που όμως θα γίνουν μέσα στην εβδομάδα. Την πρώτη ημέρα καταγράψαμε τα προβλήματα που διαπιστώσαμε και θα κάνουμε έγγραφη αναφορά.

Το μεγάλο όμως πρόβλημα είναι ότι δεν διαθέτουμε επαρκές προσωπικό. Από αύριο (σ.σ.: σήμερα) τα 4 άτομα θα απασχολούνται με την ελεγχόμενη στάθμευση και τα άλλα δύο με την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων», είπε ο ίδιος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ