27.6.2013 14:27

Ήρθαν, είδαν και απήλθαν

ΠΑΡΑ ΤΗ ΣΩΡΕΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΓΙΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΕΟΤ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΑΠΡΑΓΟ

Τον παραλογισμό του δημόσιου ελεγκτικού μηχανισμού βιώνουν για ακόμη ένα καλοκαίρι οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων δωματίων στο νησί, που με κραυγή αγωνίας ζητούν την παρέμβαση της πολιτείας προκειμένου να προστατεύσουν το εισόδημά τους από τον αθέμιτο ανταγωνισμό που δημιουργεί η ύπαρξη και η δραστηριοποίηση παράνομων δωματίων στο νησί.

Η καταγγελία

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Δ. Κυτριλάκη, φέτος το φαινόμενο λειτουργίας παράνομων επιχειρήσεων έχει διογκωθεί σε τέτοιο βαθμό που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

«Και τις άλλες χρονιές υπήρχαν παράνομα ενοικιαζόμενα δωμάτια, όχι όμως σε τόσο μεγάλο βαθμό. Πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχό μας. Οι παράνομες επιχειρήσεις φυτρώνουν συνεχώς σαν τα μανιτάρια. Δεν μπορώ να κάνω ακριβή υπολογισμό, όμως είναι από τα Καρδάμυλα μέχρι και την Κώμη», είπε ο ίδιος.

«Λειτουργούν απροκάλυπτα»

Ο κ. Κυτριλάκης θέλοντας να δείξει το βαθμό ασυδοσίας που υπάρχει ανέφερε σαν παράδειγμα δύο παράνομες επιχειρήσεις σε Νένητα και Καλαμωτή εκεί όπου αλλοδαποί ιδιοκτήτες ενοικιάζουν σπίτια «πλασάροντάς» τα  ως δωμάτια διαμονής.

«Δεν τους ελέγχει κανείς, δεν τους αγγίζει ο νόμος. Σκεφτείτε μόνο ότι οι συγκεκριμένοι κύριοι έχουν δημιουργήσει και ιστοσελίδες μέσα στις οποίες υπάρχουν συστήματα κρατήσεων, φωτογραφικό υλικό και φόρμα αξιολόγησης και υποβολής σχολίων από τους πελάτες. Και όμως ενώ όλοι ξέρουν ότι είναι παράνομοι και ενώ τους έχουμε καταγγείλει κανένας δεν κάνει τίποτα», σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων.

«Μας καταγγέλλουν οι παράνομοι»

Ο παραλογισμός όμως δεν σταματάει στα προαναφερόμενα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι επιχειρήσεις του κ. Κυτριλάκη που μετά την καταγγελία των παράνομων καταλυμάτων είδε να μπαίνει στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους που μέχρι τότε παρέμεναν άφαντοι. Δύο κλιμάκια του ΣΔΟΕ και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας από τη Μυτιλήνη τον επισκέφθηκαν σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

«Ήρθαν και έφυγαν άπραγοι»

Το κερασάκι στην τούρτα της αναλγησίας του κρατικού ελεγκτικού μηχανισμού ήρθε μόλις χθες με την επίσκεψη κλιμακίου του ΕΟΤ στο νησί. Ενώ όλοι περίμεναν το κλιμάκιο, που απαρτίζεται από τον προϊστάμενο του ΕΟΤ της Μυτιλήνης, τον υπάλληλο της Χίου και έναν υπάλληλο από την Αθήνα, να προβεί σε ελέγχους για τη βεβαίωση παράνομων ενοικιαζόμενων, αρκέστηκαν απλά στο να εξετάσουν τα αιτήματα πιστοποίησης νέων επιχειρήσεων και να αναχωρήσουν.

«Ήρθαν για μία ημέρα και έφυγαν. Περιμέναμε να ελέγξουν έστω και στο ελάχιστο τις καταγγελίες που κάναμε αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω έλλειψης χρόνου. Είμαστε στον αέρα αυτή τη στιγμή. Δεν φθάνει η καθίζηση στις κρατήσεις, που θυμίζουν χειμερινή περίοδο, πρέπει μόνοι μας να βάλουμε τάξη στο χάος της ανομίας που επικρατεί», κατέληξε ο κ. Κυτριλάκης.

Σε μία ύστατη προσπάθεια λύσης, σήμερα το πρωί ο κ. Κυτριλάκης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χίου Γ. Γεωργούλη συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Χίου Κ. Λαγό προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο δημιουργίας ελεγκτικού κλιμακίου αποτελούμενο από έναν Αστυνομικό και τον υπάλληλο του ΕΟΤ στη Χίο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ