26.6.2013 16:26

Ικανοποίηση για τα οικονομικά στον Δήμο

ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΚΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

Ο Σκρουτζ Μακ Ντακ μετρούσε τα χρήματα στο Χρηματοκιβώτιο του κι ευφραίνονταν. Την ίδια ευχαρίστηση είχε χθες ο δήμαρχος όταν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής παρουσιάστηκαν τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου.

Πανηγυρίζοντας ο Π. Λαμπρινούδης ανακοίνωσε ότι και με βάση τα στοιχεία της Οικονομικής Υπηρεσίας το ταμείο του Δήμου ανθεί κι ανθεύεται. Μάλιστα σε  δήλωση του αναφέρει: «Διαφαίνεται ότι χάριν των προσπαθειών όλων, επικρατεί πλήρης τάξη στα οικονομικά του Δήμου μας ενώ με την τακτική που ακολουθείται,  έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέρχεται στις υποχρεώσεις του και να διατηρεί ένα ικανοποιητικό ταμειακό υπόλοιπο».

Υπό τον βραχνά του ελέγχου

Τα «λουριά» σε δήμους και περιφέρειες, έχουν σφίξει, καθώς με τη σύσταση του Οικονομικού Παρατηρητηρίου Αυτοτέλειας των ΟΤΑ επικρεμάται πλέον η απειλή περαιτέρω περικοπών στις δαπάνες τους στην περίπτωση που παρουσιάζουν εκτροχιασμένα δημοσιονομικά μεγέθη.

Το παρατηρητήριο παρακολουθεί σε μηνιαία βάση την εκτέλεση των προϋπολογισμών των δήμων και των νομικών τους προσώπων, ενώ όταν διαπιστώνεται απόκλιση από τους τριμηνιαίους δημοσιονομικούς στόχους άνω του 10%, παρεμβαίνει και υποδεικνύει στον εκάστοτε ΟΤΑ διορθωτικές κινήσεις.

Έτσι και ο Δήμος Χίου είναι υποχρεωμένος να αποστέλλει τα οικονομικά στοιχεία του στο αρμόδιο υπουργείο όπου και ελέγχονται.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ (1/1/2013-31/5/2013)

Σύνολο εισπράξεων 9.338.465,87€

Σύνολο πληρωμών  8.925.071,63€

Ταμειακό Υπόλοιπο 7.225.174,09€

Επιφυλακτική η Οικονομική Υπηρεσία

Ο Π. Πεντάκης προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας, μιλώντας στον «π»  τόνισε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως όντως τα οικονομικά δεν είναι αρνητικά. Ωστόσο σημείωσε, ότι υπάρχει μια μείωση του ταμειακού υπόλοιπου λόγω των περικοπών στις χρηματοδοτήσεις από την πολιτεία. «Πρέπει να μειωθούν κι άλλο τα έξοδα και κυρίως να αυξηθούν τα έσοδα για να μην έχουμε πρόβλημα» δήλωσε ο προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας στου Δήμου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ