20.8.2016 17:31

Η νταλίκα μετέφερε... μετανάστες

ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΧΙΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΝΤΑΛΙΚΑΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΟ ΜΕΣΤΑ ΓΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

Μια νέα διάσταση του προσφυγικού ζητήματος, έφερε στο φως το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, εντοπίζοντας νταλίκα που μετέφερε παράνομα μετανάστες από το Λιμάνι των Μεστών στον Πειραιά. 
Εδώ και καιρό απεγνωσμένοι πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα νησιά προσπαθούν να φύγουν από τη Χίο με κάθε τρόπο.
Αντιγράφοντας πιστά πρακτικές του παρελθόντος, δεν πάνε πολλά χρόνια από τότε που κυκλώματα λειτουργούσαν ανεξέλεγκτα στο λιμάνι της Πάτρας μεταφέροντας παράνομα μετανάστες προς την Ιταλία, οι φερόμενοι ως μεταφορείς αποφάσισαν να καλύψουν την ανάγκη φυγής των απεγνωσμένων μεταναστών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί από τον περασμένο Μάρτιο.
Η αποκάλυψη της δράσης τους έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου όταν λιμενικοί αξιοποιώντας πληροφορίες πραγματοποίησαν έλεγχο σε συγκεκριμένη νταλίκα που επρόκειτο να ταξιδέψει για τον Πειραιά από το λιμάνι των Μεστών με το πλοίο "Νήσος Σάμος". Σε κρύπτη εντόπισαν στοιβαγμένους 26 μετανάστες οι οποίοι υποστηρίζουν οτι είχαν πληρώσει από 200 ευρώ για τη μεταφορά τους.
Οι αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή ενός ατόμου (του ιδιοκτήτη της νταλίκας) ενώ αναζητούν ακόμα ένα άτομο που φαίνεται να σχετίζεται με την υπόθεση. Άγνωστο μέχρι στιγμής παραμένει αν είχε επιχειρηθεί στο παρελθόν αντίστοιχη μεταφορά μεταναστών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ