24.3.2016 17:17

Η κυβέρνηση εμπαίζει τους μαστιχοπαραγωγούς

Τη στάση της κυβέρνησης και την ξαφνική στροφή της παρά τις αρχικές της διαβεβαιώσεις σχετικά με την κατάργηση του καθεστώτος των αναγκαστικών συνεταιρισμών καταγγέλλει ο Ν. Μηταράκης με δήλωση του. Σε αυτήν αναφέρεται:

«Η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, επαναλαμβάνει την ίδια μεθόδευση που έκανε για την επιστροφή των αγροτικών επιδοτήσεων. Πρώτα νομοθετεί, δίνοντας διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξουν δραματικές αλλαγές και μετά στέλνει τα ραβασάκια.

Πριν από έναν μήνα στη Βουλή η ηγεσία του ΥΠ.Α.Ν. μας είχε διαβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση θέλει να συνεχίσει η ΕΜΧ να λειτουργεί υπό το καθεστώς της αναγκαστικότητας. Σήμερα πληροφορούμαστε ότι τελικά θα την καταργήσουν με Υπουργική Απόφαση!

Πρόκειται για έναν ακόμη πρωτοφανή εμπαιγμό των Χιωτών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ. Και επειδή πολλά θα ειπωθούν τις επόμενες ημέρες, θα ήθελα να προειδοποιήσω την κυβέρνηση να μην κρυφτεί πίσω από ανυπόστατες ευρωπαϊκές οδηγίες.

Έχω ζητήσει με σχετική ερώτηση που κατέθεσα από 05/02/2016 όλα τα έγγραφα από την ΕΕ που έχουν έρθει στην Αθήνα για το θέμα της αναγκαστικότητας των συνεταιρισμών. Η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει στην σχετική ερώτηση γιατί προφανώς το … παραμύθι δεν έχει δράκο.

Ας μην επιχειρούν, λοιπόν, να κρύβονται πίσω από υποτιθέμενες ευρωπαϊκές πιέσεις ή τις αποφάσεις ευρωπαϊκών δικαστηρίων που δεν αφορούν τους μαστιχοπαραγωγούς. Ας μας πουν επιτέλους τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους προτίθενται να καταργήσουν τον αναγκαστικό χαρακτήρα της ΕΜΧ, που είναι η μόνη αποτελεσματική λύση στην ανάγκη προστασίας των  μαστιχοπαραγωγών και ανάδειξης αυτού του μοναδικού προϊόντος».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ