2.9.2016 10:20

Η κάθοδος των Καμποχωρούσων

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΠΕΡΙΞ ΤΗΣ ΒΙ.ΑΛ.

Παλλαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Βουνακίου οργανώνουν οι κάτοικοι των οικισμών των Καμποχώρων με αίτημα να απομακρυνθεί από την περιοχή τους το Hot Spot της  ΒΙΑΛ. Η αγανάκτηση των κατοίκων του Χαλκειούς έχει ξεχειλίσει από τα προβλήματα που τους έχουν δημιουργήσει η παρουσία των προσφύγων και η  πρακτική του δήμου και των συνεργαζόμενων Μ.Κ.Ο.                                                                                                  Η κατάσταση επηρεάζει πλέον και τους κατοίκους των υπόλοιπων οικισμών, επειδή διαπιστώνουν ότι τα προβλήματα εξαπλώνονται ραγδαία στην περιοχή της δημοτικής Ενότητας Καμποχώρων.

Στη λαϊκή συνέλευση  της Τετάρτης, αποφασίστηκε έως το τέλος του Σεπτεμβρίου τα τοπικά συμβούλια να οργανώσουν τη διαδικασία με στόχο τη μαζική δυναμική κινητοποίηση  και στη συνέχεια θα ορίσουν την ημερομηνία καθόδου στην πλατεία Βουνακίου.

Αιτήματα

Ταυτόχρονα επικύρωσαν και ανανέωσαν τα αιτήματα επέκτασης της αστυνόμευσης όλο το 24ωρο, της κατασκευής δεύτερης περίφραξης και υπερυψωμένων φυλακίων για καλύτερη επόπτευση του χώρου, της επισκευής των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης και πρόσθεσαν το αίτημα λειτουργίας μικροφωνικής εγκατάστασης για την εύκολη και  έγκαιρη ενημέρωση των εσώκλειστων.

Με απόλυτη πλειοψηφία εγκρίθηκε η συνέχιση και ο πολλαπλασιασμός των καθημερινών νυχτερινών περιπολιών προστασίας των ιδιοκτησιών τους,  με την προσθήκη αρκετών νέων εθελοντών.

Η ατμόσφαιρα

Η ατμόσφαιρα της συνέλευσης ήταν ηλεκτρισμένη, οι τόνοι ανέβηκαν πολλές φορές, με αποκορύφωμα τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν όταν ο πρόεδρος της Κοινότητας του Χαλκειούς πρότεινε να μην γίνουν δεκτοί στη συνέλευση  και να  εξαιρεθούν από τις προγραμματιζόμενες  δράσεις οι εκπρόσωποι των άλλων χωριών, με το σκεπτικό ότι δεν τους αφορά και δεν έχουν στηρίξει τον αγώνα του οικισμού έως τώρα. Οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι  διαφώνησαν με τον πρόεδρο , αρκετοί  αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι και η πρόταση απορρίφθηκε με μεγάλη πλειοψηφία.

Το προεδρείο

Οι περισσότεροι από τους πενήντα παρόντες στη διαδικασία   ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στην Επιτροπή Αγώνα  και με συνοπτικές διαδικασίες επανεξέλεξαν στο προεδρείο τους Ματθαίο Κουτσουράδη, Μιχάλη Ρακιτζή, Γιάννη Τσουκάρη, Εμανουέλλα Βαβυλουσάκη (Χαλκειός), Σταμάτη Σαραντινό, Μαρία Βασιλική (Ζυφιάς) και Γιάννη Σιδεράκη (Βαβύλοι).

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ