Κοινωνία

17/6/13 11:11

τελ. ενημ.: 17/6/13 11:11

Η Google στέλνει μπαλόνια στο διάστημα χαρίζοντας ίντερνετ σε όλο τον πλανήτη

Μπορούν τα μπαλόνια να φέρουν την επανάσταση στην τεχνολογία; Κι όμως μπορούν! Αυτό πιστεύει η ομάδα του Google X, η οποία με το πρότζεκτ «Loon» σκοπεύει να χαρίσει σε όλο τον πλανήτη Ίντερνετ με 3G ταχύτητες. Εάν το πετύχουν αυτό, τότε θα έρθουν τα πάνω-κάτω στον κόσμο του Ίντερνετ.
 
Η Google θα στείλει πάρα πολλά μπαλόνια, τα οποία θα αιωρούνται στην στρατόσφαιρα, σε ύψος περίπου διπλάσιο από εκείνο στο οποίο ταξιδεύουν τα επιβατικά και εμπορικά αεροσκάφη. Τα μπαλόνια αυτά θα είναι ιντερνετικά, δηλαδή θα περιέχουν υπολογιστικά συστήματα στο εσωτερικό τους, το οποίο θα στέλνει στη γη το σήμα, ώστε να  κάνει την δυνατότητα πρόσβασης στο Ίντερνετ εφικτή σε όλους.
 
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η ομάδα της Google είναι ο αέρας, καθώς οι άνεμοι θα μετακινούν τα ιντερνετικά μπαλόνια σε μέρη που δεν χρειάζεται. Για αυτό το λόγο οι επιστήμονες θα χρησιμοποιήσουν την ηλιακή ενέργεια, με την οποία θα μετακινούν τα μπαλόνια όπου οι ίδιοι επιθυμούν. Φυσικά για κάτι τέτοιο -όπως τονίζουν οι άνθρωποι της εταιρείας- έχουν επιστρατευτεί απίστευτα δύσκολοι και πολύπλοκοι αλγόριθμοι και υπολογιστικά συστήματα.
Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση