20.5.2016 11:01

Η Ελλάδα που αγαπά

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΕΚΜΕΚΤΣΙΟΓΛΟΥ

Μια σημαντική θέση στην καρδιά της πολίτισσας Μαρίας  Εκμεκτσίογλου, εκείνης που μετέτρεψε την ανατολίτική -πολίτικη κουζίνα σε τέχνη υψηλών προδιαγραφών, κατέχει το νησί μας.

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου, συμπεριέλαβε τη Χίο, έναν τόπο που αγαπά, που την ηρεμεί και την ξεκουράζει με τα αρώματα και τις μυρωδιές του, όπως χαρακτηριστικά είπε στο politischios.gr, στο νέο της βιβλίο που έχει τίτλο "Η Ελλάδα ου αγαπώ".

Το βιβλίο

Το βιβλίο δεν θα αποτελεί ένα βιβλίο μαγειρικής αλλά ένα οδοιπορικό στα μέρη της Ελλάδας που η ίδια έχει ανακαλύψει, έχει αγαπήσει κι έχει περάσει καλά. Σε αυτά τα μέρη προτείνει ένα πέρασμα, μια επίσκεψη. Είναι ένα βιβλίο κατάθεση ψυχής από την ίδια προς τους αναγνώστες της, ένα βιβλίο το οποίο δεν στήθηκε εν μια νυκτί, αλλά απαίτησε επί τόπου ψάξιμο, επαφή. Το ταξίδι έχει ξεκινήσει και θα κάνει τον κύκλο όλης της χώρας από το Αιγαίο μέχρι το Ιόνιο πέλαγος από την Πελοπόννησο και τη  Στερεά μέχρι την Ηπειρωτική Ελλάδα.

"Δεν χωρά όλη η Ελλάδα μέσα σε ένα βιβλίο. Στον πρώτο τόμο θα έχουμε τις περιοχές που είναι κοντά στα τουρκικά παράλια γιατί το βιβλίο βγαίνει στην κυκλοφορία από τον Τούρκο εκδότη μου και μετά θα μεταφραστεί στα Ελληνικά και στα Αγγλικά", λέει η Μ. Εκμεκτζίογλου.

Και η εκπομπή

"Το βιβλίο θα έχει πολύ χρώμα, γεύση και άρωμα", συμπληρώνει η ίδια περιγράφοντας τα όσα θα αναφέρονται στο νέο της βιβλίο το οποίο παράλληλα θα αποτελεί και τη βάση για τον καινούργιο κύκλο τηλεοπτικών εκπομπών της.  Γι αυτόν τον λόγο στο ταξίδι της αυτό, τη συνοδεύει και ο διευθυντής φωτογραφίας της εκπομπής της ο Τίμο Κορονετόπουλο. "Ξεκινώντας η καινούργια εκπομπή θα επισκεφτούμε τους ίδιους τόπους τις ίδιες γωνίες τα ίδια μέρη για τα γυρίσματα της καινούργιας μας εκπομπής" περιγράφει η ίδια, ανοίγοντας μας την όρεξη για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ