24.3.2016 13:10

«Χιώτικο Βατοπαίδι πίσω από την πώληση του Αίπους»

ΣΤΑ ΑΚΡΑ Η ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Με απίστευτες καταγγελίες για ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του Δήμου που έφθασαν μέχρι και στο σημείο να γίνεται λόγος για τοπικό «Βατοπαίδι», συνοδεύτηκε η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την πρόθεση πώλησης μέρους του τουριστικού χωριού του Αίπους από τον Δήμο στην «Κιβωτό του Αιγαίου» με τίμημα 370.000 ευρώ.

Το σχέδιο του Δήμου προβλέπει την μεταβίβαση του Αίπους από την Προμηθευτική στον Δήμο, με σκοπό την πώλησή του, κίνηση με την οποία η Προμηθευτική θα τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις της προς τρίτους, καθώς και τη μεταβίβαση του Βοτανικού Κήπου του Αιγαίου στην Προμηθευτική προς εκμετάλλευση.

Η ανταλλαγή ακινήτων προκάλεσε την αντίδραση του συνδυασμού Λαμπρινούδη με πιο χαρακτηριστική την ατάκα του Παντελή Στεφάνου ότι πρόκειται για «χιώτικο βατοπαίδι».

«Αν θέλετε να μιλήσουμε για Βατοπαίδια μπορούμε να το κάνουμε και να ανατρέξουμε και στο παρελθόν» ήταν η αντίδραση του Μ. Βουρνού που πυροδότησε νέο κύκλο αντεγκλήσεων και εντάσεων.

Την εισήγηση της δημοτικής αρχής καταψήφισε και η ΛΑ.Σ. με τον Μ. Σκούφαλο να κάνει λόγο για ξεπούλημα των ασημικών του Δήμου, ζητώντας αντί της πώλησης, την παραχώρηση του Αίπους στην Κιβωτό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Να σημειωθεί ότι στην πώληση του Αίπους συνηγόρησε και ο Μ. Φυτούσης από τον συνδυασμό Λαμπρινούδη. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ