Στο διεθνές φεστιβάλ γαστρονομίας Gastrofest Çanakkale, που πραγματοποιήθηκε στις 24 και 25 Μαΐου στην Τουρκία, συμμετείχε με απόλυτη επιτυχία ο Σύλλογος Διατήρησης και Προώθησης του Φυσικού και Πολιτιστικού Πλούτου της Χίου «Η Μυρωδάτη Χίος», εκπροσωπώντας επάξια το νησί και την τοπική γαστρονομική του ταυτότητα.
Η αποστολή του Συλλόγου εντυπωσίασε τους επισκέπτες και τους διοργανωτές του φεστιβάλ με έναν συνδυασμό παραδοσιακών χιώτικων γεύσεων και σύγχρονης γαστρονομικής αισθητικής. Στο μενού περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων: αυγοκαλάμαρα, τυρόμπαλες με χιώτικα τυριά, βότανα και άρωμα μαστίχας, μπρουσκέτες με κοπανιστή, λιαστό άνυδρο ντοματάκι, κάπαρη και κρίταμο, καθώς και κρέμα και σιρόπι μαστίχας σε σφηνοπότηρο. Το επιδόρπιο περιλάμβανε μους γιαουρτιού με γλυκό τριαντάφυλλο, προσφέροντας μία ολοκληρωμένη εμπειρία της χιώτικης γεύσης.
Το Gastrofest Çanakkale, που φιλοξενεί κάθε χρόνο συμμετοχές από διάφορες περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου, αποτελεί πλατφόρμα ανταλλαγής γευστικών και πολιτισμικών εμπειριών. Η παρουσία της Χίου στο φεστιβάλ, μέσω του Συλλόγου «Η Μυρωδάτη Χίος», ανέδειξε τη μοναδικότητα των τοπικών προϊόντων και την αξία της γαστρονομικής μας κληρονομιάς σε ένα διεθνές κοινό.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.