2.8.2013 13:34

Χαριστική βολή στον πολιτισμό οι απολύσεις

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Στο σχέδιο των 500 απολύσεων που δρομολογεί η κυβέρνηση στα πλαίσια της διαθεσιμότητας των 10.000 δημοσιών υπαλλήλων εναντιώθηκαν το πρωί της Παρασκευής οι εργαζόμενοι στις Αρχαιολογικές υπηρεσίες του Υπ. Πολιτισμού στη Χίο αναρτώντας πανό μπροστά στο Βυζαντινό Μουσείο στην πλατεία Βουνακίου.

«Όλοι εμείς τα τελευταία χρόνια ζούμε μία τεράστια αλλαγή που έχει να κάνει με την περικοπή των μισθών μας, τις απολύσεις συναδέλφων μας αλλά και τις συνθήκες δουλειάς μας αφού οι υπηρεσίες μας δεν έχουν ούτε τα στοιχειώδη και συχνά αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε τζάμπα ή να βάζουμε από την τσέπη μας προκειμένου να κάνουμε τη δουλειά μας.

Μας ζητούν απολύσεις χωρίς κανένα προηγούμενο σχεδιασμό. Απολύσεις που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στα δημόσια έσοδα αφού αν σταματήσουν να λειτουργούν τα μουσεία τότε απλώς θα μειωθούν τα έσοδα του δημοσίου»,  ανέφεραν οι ίδιοι.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ