30.8.2016 10:28

Γρήγορο ίντερνετ σε απομακρυσμένα χωριά της Β. Χίου

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει ο ΟΤΕ την τοποθέτηση οπτικών ινών σε χωριά της Βόρειας και Νότιας Χίου για την απόκτηση γρήγορων ταχυτήτων πρόσβασης στο διαδίκτυο. Πρόκειται για ένα έργο του προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» που προβλέπει γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές του νησιού. Όπως τόνισε στον «π» ο προϊστάμενος του τεχνικού τμήματος του ΟΤΕ Χίου Στέλιος Γαλανός έχουν ήδη τοποθετηθεί οπτικές ίνες από την Ελίντα μέχρι τα  Αυγώνυμα και από το  ΛΙθί-Ελάτα μέχρι και τη  Βέσσα. « Χθες τα συνεργεία της θυγατρικής εταιρείας του ΟΤΕ που έχουν αναλάβει το έργο, εκτελούσαν εργασίες στον κόμβο των Διευχών για να αποκτήσουν γρήγορο ίντερνετ οι κάτοικοι των Φυτών, των Διευχών και των Κηπουριών.  Επίσης οπτικές ίνες θα τοποθετηθούν στα χωριά της Πισπιλούντας, της Νέα Ποταμιάς ενώ ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες σε Καταρράκτη και Παγίδα», ανέφερε ο προϊστάμενος του τεχνικού τμήματος ΟΤΕ Χίου.

Συνολικά στο νησί θα τοποθετηθούν 50 νέες καμπίνες και μετά την τοποθέτηση των οπτικών ινών ακολουθεί ηλεκτροδότηση, τοποθέτηση καμπινών και ενεργοποίηση μηχανημάτων. « Το έργο γίνεται μέσω του Προγράμματος Κοινωνία της Πληροφορίας και αφορά περιοχές απομακρυσμένες, που δεν παρουσιάζουν οικονομικό ενδιαφέρον και υλοποιείται σε ολόκληρη την χώρα από τον ΟΤΕ και μια θυγατρική του εταιρεία.», κατέληξε ο κ. Γαλανός. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ