14.9.2016 14:35

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στο Δήμο Χίο

ΣΕΙΡΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ

Η ευαισθητοποίηση των δημοτών σε θέματα αστικού περιβάλλοντος και χρήση άλλων εναλλακτικών μέσων μεταφοράς πέραν του αυτοκινήτου είναι το βασικό μήνυμα της Ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας που ξεκινάει σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου. Φέτος ο Δήμος Χίου συμμετέχει για πρώτη φορά στο εν λόγω πρόγραμμα και σε συνεργασία με το ΚΠΕ Ομηρούπολης και τους Συλλόγους του Κάστρου συνδιοργανώνουν  σειρά δράσεων στην πόλη της Χίου  και στον Κάμπο, ευελπιστώντας στην ανταπόκριση του Χιακού κοινού.

Βιβή Ποταμούση « Στόχος μας η γνωριμία του Χιακού κοινού με άλλα μέσα μεταφοράς»

Η γνωριμία των δημοτών της Χίου με άλλα μέσα μεταφοράς πλην του αυτοκινήτου είναι ο βασικός σκοπός της συμμετοχής του δήμου Χίου στο πρόγραμμα. « Είναι μια εβδομάδα αφιερωμένη στη σωστή χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς και στην οποία αποφασίσαμε να συμμετέχουμε ως δήμος για πρώτη φορά. Δυστυχώς η ενημέρωση για το πρόγραμμα έγινε πριν δύο ημέρες  και δεν είχαμε τον χρόνο να διοργανώσουμε πολλές δράσεις αλλά με την βοήθεια του ΚΠΕ Ομηρούπολης και των συλλόγων του Κάστρου θα γίνουν κάποιες δράσεις», ανέφερε η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παρεχώρησε για την συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας».

Ταυτόχρονα η κα Ποταμούση υπογράμμισε ότι είναι ευκαιρία οι δημότες της Χίου να γνωρίσουν την πόλη τους «ποδηλατώντας» ή περπατώντας στα σοκάκια της. « Σε συνεργασία με το αστικό ΚΤΕΛ την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου όλες οι διαδρομές από Χίο προς Άγιο Γεώργιο Ορφανό, Άγιο Σπυρίδωνα, Αγία Αικατερίνη και Στρατώνες θα παρέχονται δωρεάν στους δημότες».

Σταύρος Σπυράκης «Το ΚΠΕ Ομηρούπολης αποδεικνύει τον κοινωνικό του ρόλο»

Περιπατητικές διαδρομές, ποδηλατάδες και ξεναγήσεις σε Κάστρο και Κάμπο περιλαμβάνουν οι δράσεις που συνδιοργανώνει το ΚΠΕ Ομηρούπολης, ο Δήμος Χίου και οι πολιτιστικοί σύλλογοι του Κάστρου για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας».

Ο Σταύρος Σπυράκης από το ΚΠΕ Ομηρούπολης σημείωσε ότι μέσω των δράσεων αυτών οι δημότες της Χίου θα γνωρίσουν διαδρομές φυσικού, περιβαλλοντικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος  που με το αυτοκίνητο δεν θα μπορούσαν να απολαύσουν. « Η πρώτη δράση ξεκινάει το Σάββατο το πρωί στην πλατεία Κάστρου όπου θα γίνει ξενάγηση στα μνημεία, σύντομη ενημέρωση και εν συνεχεία περιπατητική διαδρομή μέχρι τη 13:00», είπε ο Σταύρος Σπυράκης.

Την Κυριακή οι δράσεις μεταφέρονται στον Κάμπο και με σημείο συνάντησης το  γεφύρι του Κοκκαλά οι συμμετέχοντες θα περπατήσουν στα στενά του Κάμπου, θα επισκεφτούν παλιά και νέα αρχοντικά, εκκλησίες και θα καταλήξουν στο Μουσείο Μαστίχας στο Citrus.

Οι δράσεις ολοκληρώνονται τη Δευτέρα το απόγευμα με μια ποδηλατική διαδρομή μέσα στο Κάστρο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ