28.6.2013 16:24

Εξάψαλμος από την εφορία

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΕΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Στο στόχαστρο του Υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν οι ιεροψάλτες και στη Χίο αφού με εγκύκλιο σημείωμά του ο Μητροπολίτης Μάρκος ζητάει από τις κατά τόπους ενορίες να καταθέσουν τις καταστάσεις μισθοδοσίας των ιεροψαλτών μέχρι τις 10 Ιουλίου προκειμένου να αποσταλούν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., κλιμάκιο της οποίας επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες τη Μητρόπολη του νησιού.

Σύμφωνα με τον π. Γεώργιο Κωνσταντίνου, η εγκύκλιος του Μητροπολίτη έχει ήδη αποσταλεί σε όλες τις ενορίες.

«Αυτές οι καταστάσεις θα δοθούν προκειμένου να προκύψει τελικά ο αντίστοιχος φόρος μισθωτών υπηρεσιών για τον κάθε ιεροψάλτη που θα ισχύσει αναδρομικά από το 2011 μέχρι σήμερα», σημείωσε ο ίδιος, τονίζοντας παράλληλα ότι μέσα από αυτή την κίνηση θα καταδειχθούν για μία ακόμη φορά οι ανάγκες που υπάρχουν στις ενορίες του νησιού.

«Ο κόσμος πιστεύει ότι οι ψάλτες και οι νεωκόροι πληρώνονται από το κράτος. Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική αφού αμείβονται από τις εκκλησίες.

Αν και υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια προσδιορισμού της αμοιβής του κάθε ιεροψάλτη ανάλογα με τις σπουδές ή τα πτυχία του, πολλές φορές λόγω των μικρών εσόδων ο εκάστοτε ιεροψάλτης πληρώνεται ανάλογα με τις δυνατότητες της ενορίας», κατέληξε εκπρόσωπος της Μητρόπολης.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ