29.4.2016 19:43

Έτσι έγινε το πρωτοφανές περιστατικό στις Οινούσσες [ΗΧΗΤΙΚΟ]

Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ POLITISCHIOS.GR

Κάθε όριο ξεπέρασε η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, με την περιοχή των Οινουσσών να βρίσκεται στο στόχαστρο των γειτόνων από την αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας μέχρι σήμερα.

Το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής η Άγκυρα επιδόθηκε σε ακόμα μία επίδειξη ισχύος ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο. Το νέο επεισόδιο είχε πρωταγωνιστή το αλιευτικό σκάφος «Άγιος Δημήτριος» το οποίο έπλεε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων ανατολικά των Οινουσσών.

Λίγο μετά το μεσημέρι σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του σκάφους Ευάγγελο Κουνενή, η τουρκική ακταιωρός πλησίασε το «Άγιος Δημήτριος» και του ζήτησε να το ακολουθήσει στα έναντι παράλια, λέγοντάς του ότι βρίσκεται εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων.

Το αλιευτικό σκάφος ακινητοποιήθηκε άμεσα αρνούμενο να ακολουθήσει τις εντολές της τουρκικής ακτοφυλακής, με τον καπετάνιο να επαναλαμβάνει στους Τούρκους ότι βρίσκονται στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Ακολούθως ειδοποίησε το Λιμενικό Σώμα που όμως δεν κατάφερε να αποκλιμακώσει το επεισόδιο. Έτσι κρίθηκε αναγκαία η παρέμβαση της ελληνικής κανονιοφόρου «Κραταιός» που βρίσκονταν στην περιοχή και η οποία έσπευσε άμεσα στο σημείο.

Το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού ανάγκασε την τουρκική ακταιωρό να βγει από τα ελληνικά χωρικά ύδατα και να επιστρέψει πίσω στην Τουρκία κάτι που κατέστη δυνατό έπειτα από διαπραγματεύσεις 1,5 ώρας.

Όπως πάντως σημείωσε ο ιδιοκτήτης του σκάφους Ευάγγελος Κουνενής δεν είναι η πρώτη φορά που οι γείτονες προβαίνουν σε αντίστοιχες πράξεις, ζητώντας έμπρακτα τη στήριξη της πολιτείας στην ασφάλεια των πληρωμάτων. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ