15.2.2017 17:36

Ερντογάν κατά… ρουκετοπόλεμου;

ΣΤΟΝ «ΠΑΓΟ» ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

«Πάγο» στις κρατήσεις των Τούρκων τουριστών που παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια γεμίζουν τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια της Χίου, το τριήμερο του Πάσχα, βάζει η απόφαση του Τουρκικού Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου να ορίσει ως ημερομηνία διεξαγωγής του τουρκικού δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση την 16η Απριλίου 2017, ημερομηνία που φέτος στην Ελλάδα εορτάζεται το ορθόδοξο Πάσχα.

Οι φόβοι των τουριστικών παραγόντων της Χίου ότι αυτή η απόφαση θα επιφέρει σημαντικό πλήγμα στις κρατήσεις από τη γείτονα χώρα, αποκτούν πλέον βάση, αφού ελάχιστα είναι τα τουριστικά πρακτορεία από τη Σμύρνη και τον Τσεσμέ που έχουν δόσει εντολή κράτησης σε κάποια από τις ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού.

«Συνήθως υπάρχει ενδιαφέρον στις αρχές του χρόνου από Τούρκους που είτε μεμονωμένα είτε μέσω ταξιδιωτικών γραφείων επιθυμούν να κάνουν κράτηση για το τριήμερο από τη Μεγάλη Παρασκευή μέχρι την Κυριακή του Πάσχα. Όμως φέτος τα πράγματα είναι συγκρατημένα», ανέφερε ταξιδιωτικός πράκτορας στον «π».

«Δεν ξέρουμε τι να τους πούμε»

Επιπλέον αρνητικό στοιχείο είναι ότι κανένας επαγγελματίας τουρισμού που δραστηριοποιείται στο νησί δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα στο ερώτημα των γειτόνων για το αν φέτος θα πραγματοποιηθεί το έθιμο, αφού οι περισσότεροι Τούρκοι αρνούνται να έρθουν εάν προηγουμένως δεν υπάρξουν διαβεβαιώσεις από τους φορείς της Χίου ότι ο ρουκετοπόλεμος θα διεξαχθεί κανονικά.

«Υπάρχει ένα κακό προηγούμενο από πέρυσι, αφού εκατοντάδες επισκέπτες επέστρεψαν στην Τουρκία εμφανώς απογοητευμένοι. Παρότι πολλοί θέλουν να περάσουν αυτές τις ημέρες στο νησί μας, δεν προχωρούν σε κράτηση εάν προηγούμενα δεν υπάρξει επίσημη ενημέρωση. Θα είναι ιδιαίτερα αρνητικό να ξαναδούμε σκηνές από το 2015, όπου δεκάδες δυσαρεστημένοι Τούρκοι έσπευδαν να ακυρώσουν τις κρατήσεις τους ή να ζητήσουν πίσω τα χρήματά τους, επειδή δεν πραγματοποιήθηκε ο ρουκετοπόλεμος», δήλωσε στον «π» Χιώτης επαγγελματίας τουρισμού. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ