6.5.2015 16:16

Επτά μήνες λειτουργίας για την Κιβωτό Αιγαίου

ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

Επτά μήνες λειτουργίας προσμετρά  η «Κιβωτός Αιγαίου» και η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει με θέρμη την προσπάθεια του πατέρα Αντώνιου να προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον σε όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Αίπους. «Ο αριθμός των παιδιών ολοένα και αυξάνεται και μαζί με αυτόν αυξάνονται και οι ανάγκες της Κιβωτού. Φιλοξενούμε 24 παιδιά τα οποία βρίσκονται εδώ με εισαγγελική εντολή.  Τα περισσότερα είναι παιδιά δημοτικού, λίγα γυμνασιόπαιδα και τρία νήπια. Μάλιστα προσφάτως ενεργοποιήθηκε και η κοινωνική υπηρεσία Αιγαίου και μας ήρθε και ένα παιδάκι από Μυτηλήνη», δηλώνει στον «π» ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Κιβωτού Αιγαίου  Ν. Τάγαρης.

Τα παιδιά του δημοτικού και τα νήπια παρακολουθούν καθημερινά μαθήματα στα τρία σχολεία του Βροντάδου ενώ του Γυμνασίου φοιτούν στο εσπερινό Γυμνάσιο και το πρωί εκπαιδεύονται στην τέχνη του καραβομαραγκού. « Επειδή τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν πάει σχολείο είναι πολύ δύσκολο να παρακολουθήσουν την ροή των μαθημάτων. Παράλληλα λοιπόν με την βασική τους εκπαίδευση παρακολουθούν και ένα πρόγραμμα εκμάθησης της τέχνης του καραβομαραγκού από τον  Μωράκη, γνωστό μάστορα του είδους».  

Εκτός από την φοίτηση στο σχολείο τα παιδιά συμμετέχουν και σε πλήθος εξωσχολικών δραστηριοτήτων. «Παρακολουθούν προγράμματα στον ΦΟΒ, πάνε κολυμβητήριο, ποδόσφαιρο, μπάσκετ και γίνονται προσπάθειες να ξεκινήσουν και μαθήματα ιστιοπλοΐας».

Συγκινητική είναι όπως επισημαίνει ο Νίκος Τάγαρης η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα εθελοντισμού της Κιβωτού.

«Οι γυναίκες του Βροντάδου είναι εκπληκτικές. Συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην προσπάθειά μας να προσφέρουμε στα παιδιά ένα καλύτερο περιβάλλον. Έχουν αναλάβει όλες τις υπηρεσίες καθαριότητας και υγιεινής και πολλές εξ αυτών διαβάζουν και τα παιδιά για το σχολείο». Εξίσου σημαντική είναι και η βοήθεια των εθελοντών γιατρών που επισκέπτονται την Κιβωτό σε εβδομαδιαία βάση για να καλύψουν τις όποιες ιατρικές ανάγκες των φιλοξενούμενων παιδιών.

 «Έχουμε εθελοντές παιδιάτρους, οδοντιάτρους και γενικά ότι χρειαστούμε είναι δίπλα μας».

Μοναδικό παράπονο των υπευθύνων της Κιβωτού Αιγαίου είναι η ελλιπής μέριμνα του δήμου στο θέμα των μετακινήσεων των παιδιών.

«Ο δήμος μας παρέχει λεωφορείο μόνο για την μεταφορά στο σχολείο. Για όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες αναγκαζόμαστε να νοικιάζουμε ένα 9θεσιο αμάξι για να μετακινούμαστε. Αυτό αφενός δεν μας καλύπτει γιατί είμαστε 26 άτομα οπότε κάνουμε πολλά δρομολόγια και αφετέρου κοστίζει πολλά χρήματα που δυστυχώς δεν τα έχουμε. Υπόσχεση του δήμου ήταν να μας παρέχει ένα λεωφορείο για όλες τις μετακινήσεις μας αλλά αυτό δεν έχει γίνει εξαιτίας οικονομικών δυσκολιών».

Στην  Κιβωτό Αιγαίου απασχολούνται δέκα άτομα καθώς και μια   πλειάδα εθελοντών που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει. Η οικονομική στήριξη του έργου της από όλους μας είναι απαραίτητη γιατί η αγάπη και η φροντίδα που προσφέρει σε όλα τα παιδιά είναι ανεκτίμητη.  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ