6.5.2015 11:05

Επίσημη συμφωνία εξαγοράς της «Βερόπουλος» από τον Όμιλο Σκλαβενίτη

ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Η ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ

Ολοκληρώθηκε και ανακοινώθηκε επίσημα η εξαγορά του Ομίλου Σούπερ Μάρκετ «Βερόπουλος» από τον αντίστοιχο της εταιρίας «Σκλαβενίτης», χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό το ύψος της εξαγοράς. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παραχωρήθηκαν στη δημοσιότητα ο όμιλος Βερόπουλου διατηρεί στην κατοχή του τα καταστήματα της Σερβίας και της Π.Γ.Δ.Μ. 17 στον αριθμό, και μεταβιβάζει στον Σκλαβενίτη τα 185 καταστήματα που διατηρεί σε όλη την Ελλάδα.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της συμφωνίας είναι αφενός να εγκριθεί η εξαγορά από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και αφετέρου να υλοποιηθεί ο εταιρικός μετασχηματισμός του ομίλου Βερόπουλου και συγκεκριμένα ο διαχωρισμός των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σήμερα η εταιρεία «Σκλαβενίτης» έχει υπό τον έλεγχό της συνολικά 160 καταστήματα, εκ των οποίων τα 11 είναι καταστήματα υπό το σήμα «Σκλαβενίτης», 12 καταστήματα Cash & Carry μετά την εξαγορά της Makro Cash & Carry Hellas και 38 καταστήματα της αλυσίδας «Χαλκιαδάκης», το 60% της οποίας εξαγόρασε πριν από μερικούς μήνες από τη «Βερόπουλος». Η «Βερόπουλος» από την άλλη διαθέτει σήμερα 185 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων τρία καταστήματα (στο Αγρίνιο, τον Πύργο και στα Τρίκαλα) ανήκουν στην κατηγορία cash & carry.

Αμέσως μετά τη εξαγορά η εταιρία Σκλαβενίτης θα διατηρεί ένα αριθμό καταστημάτων που θα φτάνουν τα 342!

*Με στοιχεία από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ