4.5.2015 18:43

Επιχείρηση «Προμηθεύς»

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΕ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ ΚΑΙ ΨΑΡΑ

Στα Ψαρά βρίσκεται από χτες το μεσημέρι το πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) «Προμηθεύς», στο πλαίσιο του Προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής με σκοπό την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων των μικρών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων.

Το «Προμηθεύς» διαθέτει μια  πλήρη θεραπευτική μονάδα, εξοπλισμένη με χειρουργείο, μονάδα εντατικής θεραπείας, θάλαμο ασθενών, ακτινολογικό - μικροβιολογικό εργαστήριο και οδοντιατρείο, ενώ στο πλοίο επιβαίνει μια διευρυμένη διακλαδική ομάδα.

Οι σταθμοί

Το κλιμάκιο των γιατρών επισκέφθηκε πρώτα τον Άγιο Ευστράτιο και στη συνέχεια στις 2 και 3 Μαΐου κατέπλευσε στις Οινούσσες. Οι γιατροί στεγάστηκαν  στο Αγροτικό ιατρείο του νησιού, αλλά δεν περιορίστηκαν στην υποδοχή των ασθενών.Εξέτασανκαι με κατ’ οίκον επισκέψεις  όσους αδυνατούσαν να μετακινηθούν για λόγους υγείας. Το ίδιο πρόγραμμα εφαρμόζουναπό χτες και  στα Ψαρά. Το κλιμάκιο θα αναχωρήσει σήμερα για τους Αρκιούς και τη Δονούσα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ