24.3.2016 10:21

Επανασχεδιάζεται το πλάνο της καθαριότητας

ΝΕΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ, ΝΕΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ GPS ΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΚΟΠΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ

Με την προμήθεια 3 νέων απορριμματοφόρων μικρού κυβισμού αλλά και τοποθέτηση GPS σε όλα της τα οχήματα, επιχειρεί η Υπηρεσία Καθαριότητας να μειώσει στο ελάχιστο δυνατό το κόστος αποκομιδής των σκουπιδιών εντός της πόλης.

Τα αποτελέσματα της πλήρους αποτύπωσης  των δρομολογίων, έφεραν στο φως σημαντικά δεδομένα με πρώτο και κύριο το μεγάλο κόστος της αποκομιδής αλλά και το γεγονός ότι σπαταλούνται πολλές εργατοώρες για τη μεταφορά των σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ της Νότιας Χίου.

Τα στοιχεία

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γ. Μπελέγρη, τα στοιχεία της υπηρεσίας αποτυπώνουν τον λαθεμένο τρόπο με τον οποίο μέχρι σήμερα γίνονταν η περισυλλογή των σκουπιδιών από τους κάδους με αποτέλεσμα από τις 5,5 ώρες λειτουργίας ενός απορριμματοφόρου μόνο οι 3 να αποτελούν την αποκομιδή.

Σημαντικά ήταν και τα όσα προέκυψαν  για τη συχνότητα μετάβασης των απορριμματοφόρων από το κέντρο στον ΧΥΤΑ της Βέσσας αφού το 2015 πραγματοποιήθηκαν συνολικά πάνω από 5.7000 δρομολόγια, κάτι που μεταφράζεται σε χιλιάδες ευρώ για καύσιμα και ανταλλακτικά οχημάτων.

Ο επανασχεδιασμός

Το δυσβάσταχτο για τον Δήμο κόστος της περισυλλογής των σκουπιδιών, έρχεται να μειωθεί σημαντικά μέσα από τον νέο σχεδιασμό που θα θέσει σε εφαρμογή η Υπηρεσία Καθαριότητας, μέσα στους επόμενους δύο μήνες, χρονική στιγμή κατά την οποία αναμένεται και η λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης της πόλης στην περιοχή του Κοφινά.

Όπως εξήγησε ο κ. Μπελέγρης, ο Δήμος στρέφεται πλέον προς τα μικρά και ευέλικτα απορριμματοφόρα, σχεδιάζοντας την αγορά 3 τέτοιων ύψους 306.000 ευρώ. Η αγορά των οχημάτων σε συνδυασμό με την λειτουργία του Σ.Μ.Α. θα επιφέρει μείωση των δρομολογίων στην πόλη από 12 σε 8 αυξάνοντας παράλληλα τις ώρες αποκομιδής των σκουπιδιών. 

Παράλληλα η τοποθέτηση GPS στα οχήματα της Καθαριότητας θα επιτρέψει τις παρεμβάσεις σε άμεσο χρόνο ώστε να αποφεύγονται τα λάθη και να σχεδιάζονται νέα δρομολόγια που θα αντιστοιχούν στις πραγματικές ανάγκες της πόλης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ