Κοινωνία

16/3/15 17:37

τελ. ενημ.: 16/3/15 17:37

Επαναφέρει τη Δημοτική Αστυνομία το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης

ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ

Οι πιέσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος αλλά και η δεδομένη από την πλευρά του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναγνώριση ότι η Δημοτική Αστυνομία είναι χρήσιμο εργαλείο, επαναφέρουν σύντομα το θεσμό, όπως τουλάχιστον ανακοίνωσε το υπουργείο.

«Το μέτρο εντάσσεται στη γενικότερη ρύθμιση για την επαναφορά των απολυμένων και σε "διαθεσιμότητα" υπαλλήλων, που αποσκοπεί, όχι μόνον στην αποκατάσταση αδικιών, αλλά και στην κάλυψη των αναγκών της διοίκησης» τονίζεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου και προστίθεται:

«Ανασυστήνει μια υπηρεσία, η οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την καθημερινή ζωή των πολιτών και προσπορίζει σημαντικά οικονομικά έσοδα στους δήμους».

 

Οι διαδικασίες και τι προβλέπεται

- Με τη νομοθετική ρύθμιση κανένας πρώην Δημοτικός Αστυνομικός δεν χάνει τη δουλειά του.

- Οι απολυμένοι ή όσοι επρόκειτο να απολυθούν, γιατί δεν είχαν τοποθετηθεί αλλού, επιστρέφουν στην παλαιά τους θέση. 

- Όπως συμβαίνει με όλους τους υπαλλήλους, που είχαν τεθεί σε "διαθεσιμότητα", όσοι έχουν τοποθετηθεί οριστικά παραμένουν στις νέες θέσεις τους. 

- Όσοι δεν έχουν τοποθετηθεί οριστικά, αλλά με βάση προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ, έχουν δικαίωμα να επιλέξουν αν θα παραμείνουν στις θέσεις αυτές ή θα επιστρέψουν στην Δημοτική Αστυνομία.

- Οι μόνοι που υποχρεωτικά επιστρέφουν στην παλαιά τους θέση του Δημοτικού Αστυνομικού είναι αυτοί που είχαν μετακινηθεί στην Ελληνική Αστυνομία και τούτο διότι κρίθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο ότι δεν ήταν λειτουργικά χρήσιμη η αξιοποίησή τους εκεί.

 

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση