9.6.2016 17:34

Ενεργειακή επάρκεια για «Ιωνικό» και αφαλατώσεις

ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΣΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Δύο από τις πλέον κοστοβόρες υποδομές του, επιχειρεί να εντάξει στο πρόγραμμα εγκατάστασης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για αυτοπαραγωγή και ιδιοκατανάλωση κτιρίων του δημοσίου, ο Δήμος Χίου.

Το τμήμα Προγραμματισμού απέστειλε στην υπηρεσία το σχετικό έγγραφο σύμφωνα με το οποίο προτείνει ως υποψήφιο κτίριο το «Ιωνικό Κολυμβητήριο». Παράλληλα η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. Χίου κατέθεσε φάκελο, με υποψήφιο κτίριο, εκείνο των αφαλατώσεων στον Μηλιγγά και του περιβάλλοντα χώρου.

Σε επόμενο στάδιο θα ακολουθήσει αξιολόγηση, από τον εθνικό φορέα, των υποψήφιων κτιρίων που έχουν υποβληθεί από όλους τους Δήμους της χώρας και θα επιλεγούν δύο δημόσια κτίρια, για την ενεργειακή αναβάθμιση των οποίων θα εκπονηθεί μελέτη σκοπιμότητας.

Στη συνέχεια, ανάλογα με τα αποτελέσματα των μελετών σκοπιμότητας, το ΚΑΠΕ θα υποστηρίξει την υλοποίηση πιλοτικών εφαρμογών. Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου προβλέπεται και η δυνατότητα χρηματοδότησης για την υλοποίηση των έργων.

 Στην κατεύθυνση αυτή, θα μελετηθούν διαφορετικά σενάρια ενσωμάτωσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.) στα επιλεγμένα κτίρια, και βάσει αυτών θα αναλυθούν διαφορετικοί συνδυασμοί τεχνολογιών Α.Π.Ε., καθώς και διαφορετικές επιλογές διαχείρισης της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας.

 Σε συνεργασία με τον φορέα διαχείρισης-ιδιοκτησίας του δημοσίου κτιρίου θα επιλεγεί το βέλτιστο σενάριο από πλευράς κόστους-οφέλους, στη βάση του οποίου το Κ.Α.Π.Ε. θα προχωρήσει στην ανάπτυξη προδιαγραφών εξοπλισμού και έναρξης των απαραίτητων αδειοδοτικών διαδικασιών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ