15.9.2014 10:39

Ένα με τη θάλασσα

ΤΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΤΩΝ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ ΤΗΝ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΖΩΝ

Στην άμεση παρέμβαση του Δήμου προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πλημμυρικά φαινόμενα στην παραλιακή ζώνη των Καρδαμύλων, προσβλέπουν πλέον οι κάτοικοι της περιοχής.

Όπως σημειώνουν στον «π» τον τελευταίο χρόνο το πρόβλημα της πλημμύρας στην παραλία έγινε όχι μόνο πιο έντονο αλλά και σχεδόν καθημερινό. Χαρακτηριστικό, όπως λένε, είναι το γεγονός ότι σε ανύποπτο χρόνο ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες η παραλία μπορεί να γίνει ένα με τη θάλασσα, καθιστώντας την πρόσβαση από πεζούς και οχήματα απαγορευτική.

«Τον χειμώνα η κατάσταση είναι δραματική. Μπορεί για 2 ημέρες συνεχόμενες η παραλία να είναι ένα με τη θάλασσα. Δεν μπορούν να περάσουν ούτε οχήματα, ούτε πεζοί. Ελπίζαμε ότι τουλάχιστον το καλοκαίρι τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Πηγαίναμε για μπάνιο κι επιστρέφοντας ο δρόμος είχε πλημμυρίσει με θαλασσινό νερό», αναφέρουν οι κάτοικοι στον «π».

Δεν παραλείπουν βέβαια να σημειώσουν ότι δεκάδες φορές στο παρελθόν έχουν αποταθεί στον δήμο και τις υπηρεσίες του, ωστόσο ουδέποτε έλαβαν κάποια απάντηση, πέρα από τη δεδομένη, της ανυπαρξίας κονδυλίων.

«Από την εφαρμογή του Καλλικράτη και μετέπειτα τα Καρδάμυλα έχουν αποκοπεί πλήρως από το υπόλοιπο νησί. Από την απλή καθημερινότητα μέχρι και το σημερινό σημαντικό πρόβλημα νιώθουμε ότι μας έχουν εγκαταλείψει τελείως. Πως αλλιώς να εξηγήσουμε το γεγονός ότι έχουν περάσει δύο χρόνια που το πρόβλημα γίνεται ολοένα και πιο έντονο και κανείς δεν ενδιαφέρεται; Αν αυτό είχε γίνει στον Βροντάδο τώρα θα είχε επιλυθεί», κατέληξαν οι ίδιοι.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ