7.10.2015 15:35

Έμπρακτη στήριξη στους τρίτεκνους

20% ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΤΡΟΦΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Την ελλειμματική κοινωνική πολιτική της πολιτείας, έρχεται να συμπληρώσει η αυτοδιοίκηση για ακόμη μια φορά προσπαθώντας να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών και δη των τρίτεκνων οικογενειών που ειδικά αυτή την περίοδο δοκιμάζονται.

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού συμβουλίου του Νομικού Προσώπου του δήμου, το μεσημέρι της Τρίτης και με αφορμή αίτημα εργαζόμενης μητέρας τριών παιδιών από τα Καρδάμυλα, αποφασίστηκε η εφαρμογή της έκπτωσης κατά 20% στα τροφεία των παιδικών σταθμών του νομικού προσώπου για τις τρίτεκνες οικογένειες με την προϋπόθεση ότι και τα τρία παιδιά τους φοιτούν στη δημόσια εκπαίδευση.

 

Προσλήψεις

Στην ίδια συνεδρίαση και προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι βρεφικοί σταθμοί του κέντρου της πόλης, αποφασίστηκε να τροποποιηθεί η συστατική πράξη των παιδικών σταθμών της Καλλιμασιάς και του Χαλκειούς, ώστε από την επόμενη χρονιά να μετατραπούν σε βρεφονηπιακούς και να εξυπηρετούν με αυτόν τον τρόπο και τις εργαζόμενες μητέρες με βρέφη που διαμένουν στα χωριά κι αναγκάζονται να μεταφέρουν τα παιδιά τους, στους βρεφικούς σταθμούς της πόλης. Με τον τρόπο αυτό θα αποσυμφορηθούν οι βρεφονηπιακοί του κέντρου αλλά και θα αναβαθμιστούν σε επίπεδο υπηρεσιών αλλά και σε επίπεδο θέσεων εργασίας και οργάνωσης και οι παιδικοί σταθμοί της περιφέρειας.

Με την ίδια λογική αποφασίστηκε η έγκριση πρόσληψης επτά ατόμων για τους παιδικούς σταθμούς, εκ των οποίων οι δύο θα είναι Π.Ε. νηπιαγωγών με προτεραιότητα για την μία θέση στην ειδική εκπαίδευση, δύο Τ.Ε. βρεφοκόμων, καθώς και τρία άτομα Υ.Ε. γενικών καθηκόντων.

Παράλληλα προωθείται η βελτίωση των αύλειων χώρων των βρεφονηπιακών σταθμών, με την αποψίλωση των παιδικών χαρών και την αναζήτηση προγραμμάτων χρηματοδότησης για την κατασκευή νέων.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ