18.3.2016 11:49

Ελέγχονται τα νερά σε 122 παραλίες του Βορείου Αιγαίου

Με συνολικό προϋπολογισμό 300.000 ευρώ εντάχθηκε στο ΠΕΠ 2014- 2020 με απόφαση της Χρ. Καλογήρου το έργο των ελέγχων των νερών κολύμβησης σε 122 παραλίες του Βορείου Αιγαίου.

Μέσα από αυτό θα παρακολουθούνται τα νεκρά κολύμβησης (αναλύσεις και δειγματοληψίες) σε 122 ακτές που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό κατοίκων και τουριστών με στόχο την αξιολόγηση και τον καθορισμό ταυτότητας για κάθε μία από αυτές.

Μάλιστα τα αποτελέσματα θα αναρτώνται και σε πίνακες ενημέρωσης του κοινού, ώστε να υπάρχει πληροφόρηση.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό ένταξης 300.000 ευρώ και ο δικαιούχος της πράξης είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου που έχει και την αρμοδιότητα παρακολούθησης και ελέγχου και θα ξεκινήσει άμεσα την υλοποίησή του.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε σχετικά: «Με την παρακολούθηση των νερών σε 122 ακτές κολύμβησης εξασφαλίζονται όροι για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και τη δημόσια υγεία των λουόμενων, ενώ παράλληλα δημιουργείται ταυτότητα για κάθε μία παραλία που θα μας επιτρέπει να παρακολουθούμε τη διαχρονική εξέλιξη της ποιότητας των νερών κολύμβησης. Δημιουργούμε έτσι, με επιστημονικό τρόπο, συνθήκες πιστοποίησης ποιότητας και συντελούμε στην τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ