25.10.2016 18:53

Εφορμούν για τον Φ.Π.Α.

ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΟΛΟ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΕΝΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΜΗΛΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

"Η διατήρηση των χαμηλών συντελεστών στα νησιά, δεν είναι ούτε χάρη, ούτε προνόμιο για μας, ούτε και μας δόθηκε για το προσφυγικό. Είναι δικαίωμα μας, κεκτημένο μας και πρέπει πάση θυσία να το διατηρήσουμε" . Τα παραπάνω δήλωσε στον «π» ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου Γ. Γεωργούλης, εν μέσω της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει για τον συντονισμό όλων των παραγωγικών φορέων, των πολιτικών και θεσμικών δυνάμεων στη Χίο αλλά και σε όλο το Αιγαίο.

Όλοι μαζί

Στη συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής του Επιμελητηρίου τη Δευτέρα το βράδυ, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση μιας συνάντησης με όλους όσους προαναφέρθηκαν για να αποφασιστεί και προσδιοριστεί ο τρόπος δράσης. "Θα πραγματοποιηθεί μια συνάντηση στο Επιμελητήριο με τη συμμετοχή όλων. Ξεκινάμε από σήμερα τις διαδικασίες για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου για τις δυσμενείς εξελίξεις που θα επιφέρει στην καθημερινότητα του η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ. Συζητάμε για κινητοποιήσεις, για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ.λπ. όλα θα γίνουν σε συνεργασία και με τα υπόλοιπα νησιά. Αυτό που είχαμε κατακτήσει το δικαιούμαστε και δεν θα αφήσουμε να το χάσουμε, πολύ περισσότερο τώρα,  με την οικονομική κρίση ." ανέφερε ο κ. Γεωργούλης  συμπληρώνοντας πως ο κόσμος πρέπει να συνειδητοποιήσει τις επιπτώσεις και αυτού του μέτρου στη ζωή του." Αν καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές που ισχύουν στα νησιά μας, η κομμένη σύνταξη των συνταξιούχων στην ουσία θα συρρικνωθεί κι άλλο,  θα μειωθεί η αγοραστική τους δύναμη με την αύξηση των τιμών στα προϊόντα".

 Κοινό μέτωπο και των βουλευτών

Με πιέσεις στο Οικονομικό επιτελείο και στο γραφείο του Πρωθυπουργού, προσπαθούν και οι νησιώτες βουλευτές να αποτρέψουν τα χειρότερα . "Παλεύουμε,  έχουμε κάνει διαβήματα στο οικονομικό επιτελείο, στον Πρωθυπουργό ώστε να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση την παραμονή του χαμηλού  Φ.Π.Α. στα νησιά" δήλωσε ο βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Καταστροφικές οι συνέπειες

Δημοσιεύματα των αθηναϊκών εφημερίδων εμφανίζουν την κυβέρνηση να έχει πλέον συνειδητοποιήσει, έστω και την ύστατη ώρα, τις καταστροφικές συνέπειες του νόμου που ψήφισε για τα νησιά και για τον τουρισμό. Σε δημοσίευμα της η "Ναυτεμπορική" σημειώνει ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο αναστολής του μέτρου που προβλέπει την κατάργηση των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ σε 54 νησιά του Αιγαίου από την 1η-1-2017, καθώς διαπιστώνει ότι τυχόν εφαρμογή του θα πλήξει ανεπανόρθωτα τις τοπικές οικονομίες των περιοχών αυτών, προκαλώντας μείζονα προβλήματα στην  κοινωνική συνοχή και στον τουρισμό.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ