17.6.2013 11:01

Δίστομο: Νεκρός αστυνομικός από πυρά κακοποιών

 Ένας 37χρονος αστυνομικός έχασε τη ζωή του από πυρά κακοποιών στη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στο Δίστομο Βοιωτίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πέντες δράστες είναι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 2 τα ξημερώματα όταν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λειβαδιάς, που εκτελούσαν υπηρεσία ελέγχων στην περιοχή της Δεσφίνας, ενημερώθηκαν για ύποπτα άτομα, τα οποία κινούνταν πεζή σε περιοχή του Διστόμου, και κατευθύνθηκαν στο σημείο για να τα ελέγξουν.

Στην περιοχή μετέβη αρχικά ένα συμβατικό όχημα, με τρεις αστυνομικούς. Ενώ οι αστυνομικοί στάθμευαν το αυτοκίνητο, εμφανίστηκαν πέντε άτομα, που ήταν κρυμμένα σε παρακείμενο αλσύλλιο, και με την απειλή βαρύ οπλισμού αφαίρεσαν τον υπηρεσιακό τους εξοπλισμό -τρία αλεξίσφαιρα γιλέκα, τρία πιστόλια και ένα πολεμικό τυφέκιο G 3- A3-.

Οταν κατέφθασε δεύτερο συμβατικό όχημα με δυο αστυνομικούς, ένας από τους κακοποιούς πυροβόλησε εναντίον τους, με ανθρωποκτόνο – σύμφωνα με την αστυνομία- πρόθεση, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο οδηγός στο δεξί μηρό.

Ο 37χρονος υπαρχιφύλακας μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Λειβαδιάς, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Οι δράστες διέφυγαν με το πρώτο υπηρεσιακό όχημα μάρκας Ford Focus και χρώματος μπλε.

Στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή ειδικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. (Ε.Κ.Α.Μ., Ο.Π.Κ.Ε., Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. κλπ) και ελικοπτέρου, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη σύλληψή του

Πηγη:ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ