11.1.2013 10:55

«Δικαιολογήστε την προέλευση τους»

• ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΠΕΡΝΑ H Δ.Ο.Υ. ΧΙΟΥ 137 ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Στο μικροσκόπιο της Δ.Ο.Υ. Χίου έχουν μπει το τελευταίο διάστημα οι λογαριασμοί Χιωτών επιχειρηματιών και ιδιωτών, που τα τελευταία χρόνια έχουν μεταφέρει χρηματικά ποσά σε τράπεζες του εξωτερικού.

Όπως επεσήμανε στον «π» ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Ν. Φράγκος, η εντολή που έχει δοθεί από την κεντρική διοίκηση είναι να προχωρήσει η έρευνα σε βάθος σε ότι αφορά πρόσωπα που σε καμία περίπτωση δεν είναι σε θέση να δικαιολογήσουν την «εξαγωγή» μεγάλων χρηματικών ποσών.

«Έχουμε ήδη στην κατοχή μας δύο λίστες που είναι προς διερεύνηση. Στη μία υπάρχουν 37 άτομα και αφορά πρόσωπα που έχουν εμπορικές ή άλλου είδους δραστηριότητες στο εξωτερικό και συνεπώς μπορούν να δικαιολογήσουν τη μεταφορά χρημάτων σε ξένες τράπεζες και η άλλη αφορά άτομα που έχουν βγάλει χρήματα και την ίδια ώρα χρωστούν αρκετά στο ελληνικό Δημόσιο.

Στη δεύτερη περίπτωση θεωρώ ότι θα υπάρξει σίγουρα πρόβλημα, γιατί το να εξάγεις 400.000- 500.000 ευρώ στο εξωτερικό, χωρίς να μπορείς να τα δικαιολογήσεις, από μόνο του είναι θέμα», ανέφερε ο κ. Φράγκος.

Αναφορικά πάντως με την «καυτή» λίστα που κρατάει στα χέρια της η Εφορία συνεχώς εμπλουτίζεται με νέα ονόματα, που εντός 20ημερών από την ειδοποίησή τους θα κληθούν να εμφανίσουν όλα τα απαραίτητα παραστατικά για τη μεταφορά των χρημάτων.

Μέχρι στιγμής από τους ειδοποιηθήντες, που ξεπερνούν τους 100 στον αριθμό, μόνο τρία πρόσωπα έχουν δικαιολογήσει τα χρηματικά ποσά που έβγαλαν από τη χώρα.

Σε μείζον θέμα από την άλλη, έχει μετατραπεί για τη Δ.Ο.Υ. Χίου το μειωμένο προσωπικό που σε μία κρίσιμη περίοδο, με σημαντικό φόρτο εργασίας, καλούνται να διαχειριστούν ιδιαίτερα λεπτές υποθέσεις που απαιτούν τόσο προσοχή όσο και διακριτικότητα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ