27.6.2013 13:35

Δεν ιδρώνει το αυτί κανενός

ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ Ο ΟΡΜΟΣ ΛΩ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑΣ

Παροιμιώδη αδιαφορία επιδεικνύει το Τμήμα Τροχαίας Χίου και οι φορείς  στις επισημάνσεις των πολιτών μέσω των ΜΜΕ για ανάγκη αστυνόμευσης και βεβαίωσης παραβάσεων στα προβληματικά σημεία στον οδικού άξονα Χίου – Βροντάδου, εκεί όπου τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας γίνονται ένα εξαιτίας των παράνομα σταθμευμένων οχημάτων.

Η εικόνα στο Τάγμα του Δεσπότη για μία ακόμη ημέρα παρέμεινε η ίδια αφού οχήματα που κατευθύνονταν από και προς την πόλη αναγκάζονταν να κάνουν μέχρι και όπισθεν χρησιμοποιώντας μόνο τη μία λωρίδα διέλευσης που υπήρχε.

«Θα σκοτώσουμε άνθρωπο»

Την ίδια ώρα σημαντική θεωρείται και η παρέμβαση μερίδας οδηγών του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χίου που πραγματοποιούν δρομολόγια προς τη βόρεια Χίο. Οι ίδιοι μιλώντας στον «π» σημείωσαν ότι το πιο επικίνδυνο σημείο της διαδρομής βρίσκεται στον Όρμο του Λω.

«Η κλειστή στροφή και η περιορισμένη ορατότητα σε συνδυασμό με τα σταθμευμένα οχήματα στις δύο πλευρές του δρόμου συντελούν στην εκδήλωση σοβαρού τροχαίου ατυχήματος. Από τύχη το έχουμε αποφύγει μέχρι στιγμής.

Έχουμε κάνει έκκληση στην τροχαία ουκ ολίγες φορές. Αναγκαζόμαστε να μπαίνουμε το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας για 100 μέτρα προκειμένου να περάσουμε με τα λεωφορεία. Και δεν είμαστε μόνο εμείς. Ρωτήστε και απλούς οδηγούς Ι.Χ. να σας πουν πόσες φορές έχουν αποφύγει τη σύγκρουση με δίκυκλο ή πεζό στο παρά πέντε.

Ακόμα και με 20 χιλιόμετρα να πηγαίνεις δεν ξέρεις τι σε περιμένει στο επόμενο μέτρο, αφού δεν υπάρχουν περιθώρια ελιγμών. Αν γίνει κάτι θα λέμε πάλι για τον απρόσεχτο οδηγό. Κανείς δεν θα θίξει τα παράνομα σταθμευμένα οχήματα. Ας κάνουν κάτι πριν βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων», είπαν οι ίδιοι.

Τη λήψη άμεσων μέτρων αναμένεται να ζητήσουν και οι κάτοικοι της Δασκαλόπετρας, καθώς το θέμα συζητήθηκε στη λαϊκή συνέλευση της Δευτέρας. Οι μόνιμοι κάτοικοι καθημερινά είναι αναγκασμένοι να διέρχονται από το σημείο σε απόσταση αναπνοής από τα διερχόμενα Ι.Χ. και τα δίκυκλα αφού οι ζώνες πεζών καταπατούνται καθημερινά από ασυνείδητους που μη βρίσκοντας χώρο στάθμευσης παρατούν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου.

Αν αυτά πάντως δεν είναι αρκετά για να προκαλέσουν την επέμβαση της Τροχαίας τότε μήπως να περιμέναμε το θύμα για να μιλήσουμε τότε για ανάγκη παρεμβάσεων;

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ