4.8.2016 11:07

Δεν έχουν τέλος οι κλοπές και οι διαρρήξεις [ΒΙΝΤΕΟ]

ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ 48ΩΡΟ «ΧΤΥΠΗΣΑΝ» ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ , ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ

Διαρρήξεις, ληστείες, κλοπές σε περίπτερα και διαπληκτισμοί μεταξύ μεταναστών συνθέτουν πλέον την καθημερινότητα της πόλης, με την Αστυνομία να μην προλαβαίνει πλέον να επεμβαίνει σε συμβάντα.

Ακόμα μία περίπτωση διάρρηξης και μάλιστα διπλής βλέπει το φως της δημοσιότητας μέσω του «π». Πρόκειται για το περίπτερο του συμπολίτη μας Σ. Αλιφιέρη δίπλα από την αίθουσα επιβατών του υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Η πρώτη κλοπή σημειώθηκε στις 07:25 το πρωί της Τρίτης όταν αλλοδαπός πλησίασε το περίπτερο και άρπαξε από το ψυγείο τρία μπουκάλια μπύρας.  Με μεγάλο θράσος, όπως σημειώνουν οι ιδιοκτήτες του περιπτερου,  έπειτα από 2  λεπτά, στις 7:27 δηλαδή, ξαναγύρισε και πήρε μερικά μπουκάλια ακόμη. Ο υπάλληλος μόλις αντιλήφθηκε τι ακριβώς είχε συμβεί βγήκε έξω και άρχισε να τον κυνηγά και να του φωνάζει να σταματήσει προκειμένου να πάρει πίσω τα μπουκάλια. Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε, αφού ο αλλοδαπός έβγαλε από την τσέπη του ένα μαχαίρι και τον απείλησε, ευτυχώς χωρίς να τον τραυματίσει.

 

Η ιστορία επαναλήφθηκε σε λιγότερο από 48 ώρες .  Το βράδυ της Τετάρτης ένα άλλο «παρεάκι» που απαρτιζόταν από τρεις αλλοδαπούς , πέρασε από το περίπτερο και με τη σειρά ο ένας πίσω από τον άλλον άνοιξαν το ψυγείο και πήραν την μπύρα τους. Η υπάλληλος του περιπτέρου βγήκε έξω και άρχισε να τους φωνάζει αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να γυρίσει προς το μέρος της ο ένας απ’ τους τρεις και να της κάνει νεύμα ότι θα την σκοτώσει.

«Τις κλοπές τις συνηθίσαμε. Αυτό που δε συνηθίζεται με τίποτα όμως είναι να νιώθεις ότι κινδυνεύεις στην ίδια σου την πόλη. Αυτό δυστυχώς δε συνηθίζεται…» δήλωσε στον «π» η νεαρή υπάλληλος του περιπτέρου.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ