29.11.2012 12:14

Δανός πολίτης χρηματοδοτεί τη δημιουργία Κέντρου Προβολής της Λέσβου

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, παρουσία της Αντιδημάρχου Τουρισμού, Ανθούλας Βαμβουρέλλη, δέχθηκε στο γραφείο του τον κ. Flemming Petersen, Δανό πολίτη, που είναι εγκατεστημένος στο Πλωμάρι.
O κ. Petersen, παρουσίασε στο Δήμαρχο την πρότασή του για τη δημιουργία ενός Κέντρου Τουριστικών Πληροφοριών & Προβολής της Λέσβου (LesvosScandinavian Project) και ιδιαίτερα του Πλωμαρίου, (όπου έχουν εγκατασταθεί πολλοί Δανοί αγοράζοντας κατοικίες), στην πρωτεύουσα της Δανίας, Κοπεγχάγη.
Δεδομένης της αδυναμίας του Δήμου να στηρίξει οικονομικά το εγχείρημα, η σχετική δαπάνη θα καλυφθεί εξ’ ολοκλήρου απ’ τον ίδιο τον κ. Petersen, καθώς και από άλλους Δανούς – φίλους του νησιού μας – με δυνατότητα αξιοποίησης και Ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων.
Ο Δήμαρχος και η Αντιδήμαρχος συνυπέγραψαν επιστολή υποστήριξης του Lesvos – Scandinavian Project, η οποία θα αποσταλεί και σε Λεσβιακά ξενοδοχεία και επιχειρήσεις παραγωγής τοπικών προϊόντων, γυναικείους αγροτουριστικούς Συνεταιρισμούς, την Ε.Α.Σ.Λ. κλπ. προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, προβάλλοντας τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι δυο μεγάλοι Tour Operators, με προέλευση τις Σκανδιναβικές χώρες, έχουν ήδη ανακοινώσει ότι εξαιρούν τη Λέσβο από τους τουριστικούς προορισμούς το 2013, η επιτυχία της παραπάνω πρότασης έχει κρίσιμο χαρακτήρα για την αναστροφή των δυσμενών επιπτώσεων από το γεγονός αυτό και την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τις Σκανδιναβικές χώρες.  
Η επιστολή υποστήριξης του Δήμου Λέσβου για το Lesvos – Scandinavian Project, θα αποσταλεί άμεσα σε όλους τους εντός Λέσβου αποδέκτες, ενώ στο εξωτερικό θα διακινηθεί από τον κ. Petersen.
Ο κ. Βουνάτσος συνεχάρη θερμά τον κ. Petersen για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία, δηλώνοντας ότι από πλευράς του Δήμου Λέσβου θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα να πετύχει τους σκοπούς του και του χάρισε αναμνηστικά δώρα.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ