30.6.2016 18:19

Βραβεύτηκαν οι άριστοι των Οινουσσών

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ

Τα γιορτινά της φόρεσε η Αιγνούσα που για μία ακόμη χρονιά γιόρτασε την μνήμη της διέλευσης του Αποστόλου Παύλου από τις Οινούσσες, όταν διέδιδε τον χριστιανισμό στον τότε γνωστό κόσμο.

Το πρόγραμμα του εορτασμού ξεκίνησε με την τέλεση του Αρχιερατικού Εσπερινού στον οποίο χοροστάτησε το Μητροπολίτης Χίου Μάρκος και που τελέστηκε στην πλατεία Ναυτοσύνης παρουσία πλήθους πιστών αλλά και αρχών του νησιού.

 

Του Εσπερινού ακολούθησε διάλεξη από τον καθ. Φιλοσοφίας της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών κ. Μιχαήλ Μαντζανά με θέμα: « Ο Απόστολος Παύλος και οι κλασσικοί συγγραφείς».

Η ξεχωριστή στιγμή ήρθε αμέσως μετά με την βράβευση των μαθητών του Διαγωνισμού της Ιεράς Μητροπόλης Χίου για τον Απ. Παύλο όπου επιδήθηκαν Αναμνηστικά Διπλώματα στους συμμετέχοντες.
Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν η Βερονίκη Μαυρίκη (πιάνο) και ο Πέτρος Γκογκάκης (βιολί) και που ερμήνευσαν έργα των Γιώργου Σταυριανού, Dimitri Sostakovich, Vittorio Monti και Wolfang Amadeus Mozart. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ