25.6.2013 16:41

Βαθμοί… επιτυχίας

ΓΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗ ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΙ ΕΠΙΠΟΝΗ ΧΡΟΝΙΑ

Η αγωνία τέλειωσε την Παρασκευή για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών εξετάσεων και στη Χίο.

Οι κόποι και οι θυσίες μιας ολόκληρης χρονιάς επιβραβεύθηκαν  για αυτά τα παιδιά που έθεσαν και πέτυχαν το στόχο τους και που με ελπίδα και αισιοδοξία ατενίζουν το μέλλον.

Δεν είναι αιθεροβάμονες, γνωρίζουν πως η επιτυχία δεν έρχεται με την εισαγωγή τους σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ, όπως γνωρίζουν πως μπορεί μετά από τις σπουδές να προστεθούν κι εκείνοι στις λίστες ανεργίας του παραγωγικού δυναμικού μιας χώρας που παραδέρνεται από την οικονομική κρίση.

Πέρα από αυτά όμως η επιτυχία γι’ αυτά τα παιδιά είναι δεδομένη, άλλωστε δούλεψαν σκληρά γι αυτήν και τα συγχαρητήρια είναι τα μόνο που πρέπει να ακούγονται αυτή τη στιγμή.

Ένας από όλους

Παιδί πολύτεκνης οικογένειας, είχε ξεκάθαρο στόχο το Παιδαγωγικό κι όνειρο να γίνει δασκάλα. Με βαθμολογία 19,121 ο στόχος αυτό γίνεται πραγματικότητα. Η Κατερίνα Φώτη είναι ένα από τα παιδιά που αρίστευσαν και που θα τα γνωρίσουμε τις επόμενες μέρες. «Η επιτυχία είναι καλοδεχούμενη, είμαι πολύ ευτυχισμένη που τα κατάφερα και θα μπορέσω να πετύχω τους στόχους μου. Από πολύ μικρή ήθελα να γίνω δασκάλα», δήλωσε στον «π».

Η επιλογή της αυτή δεν έγινε με βάση την επαγγελματική αποκατάσταση, την εξασφάλιση, αλλά με βάση το μεράκι την όρεξη και τη διάθεση να προσφέρει σε αυτό το επάγγεμα. «Μπορεί να μη βρω δουλειά, όμως αν βρω θα είναι τελικαά αυτή που πάντα ήθελα να κάνω, θα είναι κάτι που μου αρέσει», εξομολογείται στον «π».

Η ίδια θεωρεί ότι στα παιδιά είναι το μέλλον, η παιδεία είναι ένας νευραλγικός τομέας και εκείνη ως παιδί εκπιαδευτικών γνωρίζει πολύ καλά περί τίνος πρόκειται.

Η Κατερίνα θεωρεί ότι ειδικά στη θεωρητική κατεύθυνση που ακολούθησε σημαντικός παράγοντας επιτυχίας ήταν το μεθοδικό και με σύστημα διάβασμα, όπως και η στήριξη από τους γονείς της, τα αδέρφια της, τέσσερα στον αριθμό, τους καθηγητές το φροντιστήριο και το «Αλλήλων Ένεκα».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ