16.5.2016 16:29

Από την αγαστή συνεργασία… στη μήνυση

ΣΕ ΝΕΑ ΦΑΣΗ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Σε τρεις μόλις μήνες κατέρρευσε η αγαστή συνεργασία του Δήμου Χίου και του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με τον Δήμαρχο Μανώλη Βουρνού να γνωστοποιεί στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την πρόθεσή του, μετά το εξώδικο, να καταθέσει μήνυση κατά του Γιάννη Μουζάλα αλλά και κατά παντός υπευθύνου για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη ΒΙ.ΑΛ..

Σύμφωνα με τον ίδιο παρά τις εκκλήσεις του Δήμου σε σειρά ζητημάτων που άπτονται τόσο των συνθηκών διαμονής των προσφύγων και των μεταναστών στο Χαλκειός όσο και των λειτουργικών ζητημάτων της ΒΙ.ΑΛ., κανένας δεν έχει ανταποκριθεί ενώ αισίως ακόμα και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα.

Η κορυφή του παγόβουνου ήρθε με τις εικόνες που μετέδωσε το Politischios.gr μέσα από τις οποίες εγείρονται σοβαρά ζητήματα γύρω από την υγιεινή στην περιοχή του Χαλκειούς. Η εικόνα του πλημμυρισμένου από λύματα hotspot, προκάλεσε τόσο την αντίδραση των κατοίκων της περιοχής όσο και του ίδιου του Δήμου που βεβαίωσε ακόμα μία παραβίαση των βασικών όρων της παραχώρησης της ΒΙ.ΑΛ. στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω η Νομική Υπηρεσία του Δήμου βεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι ο υπεύθυνος της λειτουργίας του Κέντρου έχει εντοπιστεί κι έτσι η δουλειά της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χίου θα είναι εξαιρετικά εύκολη. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ