21.2.2019 12:59

Απεργία καθολικής συμμετοχής από τους εργαζόμενους της Υπηρεσίας Καθαριότητας

Ενάντια την περικοπή του επιδόματος βαρέων και ανθυγιεινών

Οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας, συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης, έξω από το Δημαρχείο Χίου συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία για την καταβολή του επιδόματος βαρέων και ανθυγιεινών, το οποίο κινδυνεύει για πρώτη φορά να κοπεί  από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.  Με υψωμένα πανό και δυνατή φωνή σύσσωμοι οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν το αυτονόητο, το επίδομα που δικαιούνται να λαμβάνουν λόγω της καθημερινής τους επαφής με ανθυγιεινούς παράγοντες. «Έχουμε σκοπό να συνεχίσουμε τον αγώνα, προκειμένου να μην χάσουμε τα βαρέα και ανθυγιεινά που δικαιούμαστε. Αν δεν αλλάξουν τα πράγματα ο αγώνας θα κλιμακωθεί και πιθανά να σταματήσουμε να μαζεύουμε τα απορρίμματα και για 3-4 μέρες συνεχόμενα», ανέφερε ο Γ. Αργυράκης, υπάλληλος της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Στο πλευρό των εργαζομένων και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γ. Μπελέγρης, ο οποίος μίλησε στην κάμερα του «π» χαρακτηρίζοντας «δίκαιο» τον αγώνα που έχουν ξεκινήσει οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας. «Θεωρώ ότι το αίτημα τους αυτή τη φορά είναι κάτι παραπάνω από δίκαιο. Δεν μπορούν να κόβουν το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στους ανθρώπους που έρχονται καθημερινά σε επαφή με τα απορρίμματα. Είναι από τις λίγες Υπηρεσίες που δικαιούνται αυτό το επίδομα», υπογράμμισε με μεταξύ άλλων ο Γ. Μπελέγρης.

Φυσικά, από την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων της Υπηρεσίας Καθαριότητας δεν έλειψε η εκπροσώπηση της ΑΔΕΔΥ, με τον Μ. Σκούφαλο και την Σ. Γατανά να δίνουν το «παρόν». «Απαιτούμε τη μη εφαρμογή, από την κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ που η ίδια ψήφισε,   της περικοπής του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, με βάση τον νόμο 4512/2018 και την διακοπή της  καταβολής του σε όλους τους εργαζόμενους που είναι ενταγμένοι στα Βαριά και Ανθυγιεινά από τη 1η Μαρτίου και λέμε όχι  στην κατάργηση του συμψηφισμού του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας με την προσωπική διαφορά», τόνισε η αντιπρόεδρος του Ν.Τ.  της ΑΔΕΔΥ, Σ. Γατανά.

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ