19.6.2013 14:14

Απαραίτητο αλλά ανακόλουθο

ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΜΑΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΛΩΤΑΡΙΑΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΑΛΛΑ ΕΞΑΓΓΕΛΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΓΙΝΑΝ…

Θετικές εντυπώσεις αλλά με… αρκετές παρατηρήσεις αφήνει το έργο της ανάπλασης της Απλωταριάς στους καταστηματάρχες του κέντρου μιας και η πλειονότητα, εντοπίζει αναντιστοιχία μεταξύ των όσων εξαγγέλθηκαν και της εικόνας που επικρατεί μετά την ανάπλαση.

Αν και η αναγκαιότητα των παρεμβάσεων αναγνωρίζεται από το σύνολο των καταστηματαρχών υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες ότι οι υπεύθυνοι της ανάπλασης δεν έδωσαν βάση στις παρατηρήσεις των ιδιοκτητών με αποτέλεσμα σημαντικά προβλήματα να παραμένουν ακόμα άλυτα μετά την ανάπλαση.

Θ. Χαβιάρας:

«Είναι κάτι που έπρεπε να γίνει. Όμως σημασία έχει ο τρόπος μέσα από τον οποίο θα γινόταν η ανάπλαση. Δεν μας κολακεύει το αποτέλεσμα αλλά κυρίως αυτό που απαξιώνεται είναι ο τεχνικός μας πολιτισμός.

Από άποψη σχεδιασμού και εκτέλεσης αποτελεί έργο της προηγούμενης 20ετίας. Δεν είναι τυχαίο φυσικά που ενώ έχουμε μπει στην καλοκαιρινή περίοδο ακόμα δεν έχει τελειώσει η ανάπλαση. Εκτελείται με ρυθμούς Μέσης Ανατολής. Τόσο ο Δήμος όσο και τα στελέχη του κινούνται με λογική προ μνημονίου. Δεν τους ενδιαφέρει τίποτα».

Δ. Γρέγος:

«Φυσικά και έπρεπε να γίνει η ανάπλαση. Όμως υπάρχουν αρκετές ατέλειες τις οποίες ο καθένας εντοπίζει στον κατάστημά του. Στη δική μου περίπτωση παρακαλούμε να μη βρέξει. Από την αρχή φωνάζαμε ότι ο επίπεδο του μαγαζιού είναι στο ίδιο ύψος με το δρόμο. Αν βρέξει δεν θέλω να σκεφτώ τι μπορεί να γίνει.

Τους είχαμε πει δεκάδες φορές ότι δεν υπάρχει κλίση. Δεν το άκουσαν και έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Με είχαν διαβεβαιώσει ότι θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αλλά δεν έκαναν τίποτα μέχρι σήμερα».

Μ. Κουμπιάς:

«Θα πρέπει να περιμένουμε την τελική μορφή του έργου. Σαν ανάπλαση είναι καλή και τη χρειαζόταν ο τόπος. Θέλω βέβαια να περιμένω τα φωτιστικά και το περιβόητο σκέπαστρο. Εκεί θα έχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα. Για εμένα σημαντικό ζήτημα είναι η διέλευση των δικύκλων. Υπάρχουν καταστήματα που είναι ανοιχτά απογεύματα πέρα των όσων ορίζει ο Εμπορικός Σύλλογος του νησιού και είναι άσχημο να μη μπορούν να δουλέψουν εξαιτίας των δικύκλων.

Εάν δεν υπάρξει αστυνόμευση τότε θα έχουμε πρόβλημα».

Σ. Καλλέργη:

«Ταλαιπωρηθήκαμε αλλά θεωρώ ότι άξιζε. Μας ωφέλησε όλους αυτό το έργο γιατί έπρεπε να αλλάξει η εικόνα της εμπορικότερης οδού. Τις Κυριακές βλέπεις τον κόσμο να κάνει βόλτα, να κοιτάει τις βιτρίνες και να το απολαμβάνει.

Αυτό που περιμένω είναι τις παρεμβάσεις που θα αλλάξουν εντελώς την όψη της Απλωταριάς. Ίσως περισσότερο πράσινο και άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες τις περιμένει ο κόσμος». 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ