23.3.2016 13:50

Απ’ τα’ αυτί και στο δάσκαλο

Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΧΙΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΕΛΕΓΧΟΥΣ, ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ Κ.Ο.Κ.

Το φαινόμενο της παραβατικότητας των ποδηλατών εξαπλώνεται επικίνδυνα και το Τμήμα Τροχαίας Χίου αποφάσισε να επέμβει. Βάζει το μαχαίρι στο κόκκαλο αποφασισμένο να τους υποχρεώσει να σέβονται και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, οι οποίοι καλύπτουν  την κυκλοφορία όλων των οχημάτων.

Με δεδομένο ότι η παραβατικότητα των συντριπτικά περισσότερων ποδηλατών έχει φτάσει πλέον στα όρια του παραλογισμού, το τμήμα αποφάσισε να παρέμβει και να υποχρεώσει τους χρήστες τους να σεβαστούν τη νομιμότητα και τον πεζό ή εποχούμενο κόσμο, αφού με τη νοοτροπία, τη δράση και τη συμπεριφορά τους έχουν μετατραπεί σε δημόσιο κίνδυνο.

Οι περισσότεροι παραβιάζουν όλους του κανόνες κυκλοφορίας με το αίσθημα της ατιμωρησίας, πιθανά επειδή θεωρούν ότι το ποδήλατο ως όχημα και οι ίδιοι ως οδηγοί είναι στο απυρόβλητο, επειδή το ποδήλατο θεωρείται όχημα μικρής όχλησης.  Όμως επειδή οι παραβατικές συμπεριφορές έχουν αποκτήσει πλέον τη μορφή δημόσιου κινδύνου και οι διαμαρτυρίες για την κυκλοφοριακή συμπεριφορά των ποδηλατών αυξάνονται συνεχώς, το Τμήμα Τροχαίας Χίου αποφάσισε να ενεργοποιηθεί και να προστατεύσει την κυκλοφοριακή τάξη, τη νομιμότητα και τους πολίτες που είναι εν δυνάμει υποψήφια θύματα των παραβατικών συμπεριφορών

Συστάσεις και κλήσεις

Αμέσως μετά από την 25η  Μαρτίου αρχίζει εκστρατεία ελέγχου και  εφαρμογής των κανόνων κυκλοφορίας των ποδηλατών που θα εντοπίζονται να παρανομούν. Αρχικά  θα  γίνονται συστάσεις και αν  υποτροπιάζουν θα τους επιβάλλονται οι  νόμιμες κυρώσεις που ορίζονται από τον Κ.Ο.Κ.

Ο διοικητής  

Όπως γνωστοποίησε ο διοικητής του Τμήματος Γιάννης Αραμπατζής στην διημερίδα για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Χίου που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στις 19 και 20 Μαρτίου, η υπηρεσία αποφάσισε να επέμβει και να ελέγξει την παραβατικότητα των ποδηλατιστών.

«Θα ξεκινήσουμε με την εφαρμογή εντατικών ελέγχων αμέσως μετά τη γιορτή της 25ης Μαρτίου», δηλώνει στον «π» ο διοικητής του τμήματος Γιάννης Αραμπατζής. Οι τροχονόμοι στην αρχή θα κάνουν μόνο συστάσεις, αλλά στη συνέχεια αυτοί που θα υποτροπιάζουν, θα παίρνουν κλήσεις και θα τους επιβάλλονται οι κυρώσεις που ορίζει ο Κ.Ο.Κ».

Το τμήμα έχει συνεργαστεί με το σύλλογο των Ποδηλατών Χίου, με τελευταία επαφή κατά τη διάρκεια της ημερίδας για το κυκλοφορικό πρόβλημα που διοργανώθηκε στις 19 και 20 Μαρτίου στο αμφιθέατρο  του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ο σύλλογος  έχει επισημάνει το φαινόμενο, έχει καταθέσει τον προβληματισμό του και  συμφωνεί απόλυτα με την ανάγκη  λήψης μέτρων επιβολής της τάξης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ