21.11.2023 12:55

Ανεβάζουν χειρόφρενο οι οδηγοί ταξί στη Χίο ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο – Βίντεο

«Η κυβέρνηση μας εξαπάτησε – Πληρώνουμε την ανικανότητα του κράτους να ελέγξει ποιος κλέβει»

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι οδηγοί ταξί, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Η νέα απεργία των ταξί στην είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023, από τις 06:00 το πρωί μέχρι τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης (23/9), με εξαίρεση την εξυπηρέτηση ευπαθών ομάδων και ατόμων με αναπηρία.

Όπως ανέφεραν μιλώντας στον «Π», το νέο φορολογικό νομοσχέδιο καταργεί κάθε έννοια φορολογικού δικαίου εξισώνοντας με αυτή την κάθετη πολιτική, τα μεγάλα νησιά με τουρισμό καθόλη τη διάρκεια του έτους με τη Χίο, όπου ο κλάδος δουλεύει μόνο το τρίμηνο του καλοκαιριού και την υπόλοιπη χρονιά αγωνίζεται για το μεροκάματο.

Οι ίδιοι ζητούν την άμεση απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου αφού στην περίπτωση της Χίου, ο νόμος θέτει ως κατώτατο όριο φορολόγησης τα 14.500 ευρώ ετησίως κάτι που σημαίνει ότι οι ίδιοι θα πρέπει να βγάζουν πάνω από 30.000 ευρώ για να έχουν αυτό το ποσό ως καθαρό κέρδος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ